Лично аз слънчогледа също не го броя за мед. Ако клиента иска мед просто заради въглехидратите - да си купи захар.
Стига сте говорили глупости!Как може да призовавате да се купува захар вместо мед,та бил той и слънчогледов.
Откъде идва логическата връзка от едното към другото - явно само аз не я виждам. Медът обикновенно се купува заради нещо повече от въглехидратното му съдържание.
Преди известно време всички бяха тръгнали срещу ГМ култури ( въпреки че лично моето мнение е че не виждам нищо лошо в тях). Понастоящем няма такъв сорт рапица който не е ГМО. Да не продължавам нататък, че ще ме набедите че се опитвам да смъкна още цената на меда на едро. Уверявам ви, нямам никаква сметка от това. Земеделските култури са нещо върху което за сега никой пчелар няма контрол. Какво ще сее и какви препарати ще си използва си го решава съответния земеделец.
Техническия мед винаги ще заема основно място в пазара на едро, В КОЕТО НЯМА НИЩО ЛОШО. Но и дума не може да става за био мед от рапица.
Планинските, билковите, горските и мановите медове... не съм съвсем сигурен че мястото им е на пазара на едро - да се конкурират заедно със слънчогледовия мед, например.
Още старите книги за здравословно хранене съветват да се ядат много ябълки защото те съдържат множество витамини в голямо количество. Като знам че в днешно време ако ябълковите масиви не се напръскат поне 6 пъти през годината, за никакви ябълки не може да става въпрос. Колкото и витамини да имат , никой не може да ме накара да ям ябълки.
За съжаление не живеем в идеален свят, и нищо не е идеално и просто. Само децата виждат света по този начин.
Успешна година на всички