Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 465

Разгънат преглед

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    ... Сравних с твоите корпуси. При мен, долната рамка на корпуса е много по-тънка(около 12-13 ММ) и това позволява усукване с повдигач при пълен корпус. Как не съм се усетил!!!! Ама зор, изолацията да е повече...
    А знаеш ли аз колко пъти съм си мислил, че трябва да намаля дебелината на долната рамка ("изолацията да е повече"). И през ум не ми ми е минавало, че така всъщност ще си създам проблем. Радвам се, че някак си и двамата си помогнахме взаимно!
    А така рамките наистина са много здрави - 30Х25мм, предварително сглобени с лепило и видеи.

Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    ... Фолиото! Не ти ли се отлепва при бутане на залепена с прополис рамка към стената? И още един въпрос. Колко струва облепването вътре с алуминиево фолио? От снимките не мога да видя с каква ширина е фолиото. То не е без пари и ако се приближи целия масраф до цената на Бий бокса, става безсмислено.
    Не съм имал случай на "залепена с прополис рамка към стената", но съм сигурен, че няма да се отлепи. Фолиото на всяка стена (освен, че е дебело) е от цяло парче, което е с такива размери, че освен предварително (преди сглобяване) залепено здраво към гладкия фибран е с краища подпъхнати и "захапани"(при сглобяването) от съседните стени, както и от горната и долна рамка.
    За ширината на фолиото казах. Цената на облепването - Не съм го смятал, но да речем 3 лв на ДБ корпус.
    Този пост е редактиран от dvd111; 25.01.2024 в 19:28.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •