Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
Не е запечатан, направих точно това. Новия магазин го сложих на плодника а този пълния е най-отгоре. Сега мисля след 5 дни да проверя какво е положението или 4 дни. Да надигна магазина и да погледна. Въпроса е че много трудно ще преценя дали магазина е пълен или не е ... Иначе да махам настрани пълния магазин ми се струва доста трудоемко, а пък и ще дразня пчелите за няма нужда ... Но това се замислям че без да сваля горния (пълен) магазин няма как да видя какво е положението в долния ... Дилема ..

П.С - аз съм все още сравнително силен и тренирам когато имам време, обаче този пълния магазин барабар с пчелите си е доста тежък, особено като се вдига по стандартния начин, не е и много удобно. Пък и трябва да си много внимателен как го вдигаш, къде го слагаш и после как го връщаш, че да не мачкаш пчелите.
На клипчетата гледам ,че не ползваш повдигач.А иначе с повдигача отлепяш магазина от четири страни.Вдигаш и поставяш върху обърнатия покрив на диагонал. Магазина опира в четири точки и вероятността да смачкаш много пчели е малка.За да не мачкаш преди вдигането, при отлепянето на магазина подпушваш между магазините.Когато вдигаш нагоре същевременно въртиш в страни за да отлепиш рамките от долния, които са залепили за горния магазин.Щом спортуваш вдигането на 15-20 кг ще са ти само за разгрявка. За нас си е хамалогия заради годините и спортуването на маса.
п.п. Искаш да видиш и да знаеш? Трябва да се потрудиш."Що си требе, оно си го сака!" е казал природния интелигент Шопа.