Цитат Първоначално публикувано от Светозар Каменов
Цитат Първоначално публикувано от advanced
Едно не ми е ясно, защо щом не сте доволни от доходите от пчеларство се занимавате с тази работа? Постоянно нещо не ви е в ред, било природа, държава, съседи, пчелояди, цигани.. все нещо ви бърка в очите. Какво подпомагане желаете? Някакъв мозъчен ъпгрейд? Ако не сте кадърни да се справяте или просто сте мързеливи не подпомагане ами и шут в гъзъ няма да ви вкара в правилната посока. Ако пък сте трудолюбиви и кадърни но работата не се получава, какво чакате? Преквалификация, търсете нови хоризонти, майната му на пчеларството щом ви дърпа назад. Търсете си късмета другаде. С мрънкане и осиране на форумите едва ли ще постигнете желаните резултати, едва ли Миро мършата стои тук и чете..
Добре де, според теб ако нещо не е наред трябва да зарежеш всичко или да се мъчиш да го промениш. Природата, пчелоядите и циганите не можем ги промени wink; ама държавата можем. Няма логика земеделци и животновъди да бъдат подпомагани, а ние не. Ползата от пчелите всички я знаем, а подпомагане никакво. Дори и да няма субсидии едва ли някой ще се откаже, но някак си не е редно да няма само за този сектор.
Форума е алтернатива на мегданя, едва ли може да се промени нещо от тук освен ако не се ползва за организация на въстание. Няма да промениш мисленето на политиците, не са еволюирали до ниво в което да осъзнаят, колко важно е това да има пчели. Явно е че това ще става по естествен път или както в БГ е общоприето като опре ножа в кокала. Политиците имат собствени интереси, които лансират като партийни. Партията лансира партийните интереси като национални. Никъде не виждам шанс за интересите на гласоподавателите. Колкото и да са досадни мухите за коня, той си размахва опашка и си върви напред, едва ли ще направите впечатление на някого с постоянното мрънкане за субсидии. Бил съм ученик, и понеже нямаше нищо по телевизията ми се налагаше да гледам Бразди, ейй още тогава се говореше колко зле е пчеларството, как няма субсидии как е умиращ сектор. Какво се е променило с това говорене от тогава до сега? Нищо! А сега дори има едни европейски пари..