Цитат Първоначално публикувано от Mladenoff Виж публикацията
Да ти имам стила!!! Добре де мисля на глас: Друмев ми каза че му е малка прелката и е абсолютно прав, магазинът е усвоен, но празен, има подържща паша, контролния кошер ми носи по около 200-250 грама дневно, ако ми носеше кило вероятно магазинът щеше да е пълен. Има огромно количество пчела и шест пити запечатано пило, при всички положения трябва да го разшира, ти ми казваш че цял магазин с основи му е много, ама каква ми е алтернативата? Да го напълня с 6 основи и преградна дъска, под празното парцал? Или пък да разбъркам двата магазина пита/основа/пита/основа и т.н. Щом съм му сложил втория магазин обемът си е там, независимо дали е пълен с пити, основи или въздух. Какво правя от тук насетне???
Отговарям ти на последния въпрос. Оттук насетне започни да следиш какво става в кошера и самите пчели ще ти казват какво трябва да направиш - да му сложиш ли магазин, да не им слагаш, сироп ли да му дадеш или нещо друго. Още като погледнеш питата и трябва да разбереш за какво иде реч. Друмев бил казал така и хоп готово. Друмев по такава пързалка може да те хлъзне, че и той няма да знае как го е направил. Чети повече и не чакай някой да ти казва какво да правиш, защото това което е при теб не е при колегата който ще ти дава акъл и резултата може да не е добър. И затова няма да е виновен колегата, защото той съди по неговите фактори, а не по твоите. При мен разликите в температурата в долната част на населеното място и горната е няколко градуса, а е само 2 километра разстояние. Пашата е огромен фактор и в даден момент влияе на дадено семейство да ти напълни магазина до откат или да се рои. Температурата също. Не го разширяваш и се рои или го разширяваш и именно с това го провокираш да го направи. И обратно. Защо? Защото трябва да се чете и то много. Да ми имал стила?! Какво ти пречи да го имаш, но иска много работа, знания, умения...натрупани усилено с течение на време. Не е важно да копираш моя стил, а да изработиш СВОЙ.