Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
И колко Данчо? Изброй ги като ги степенуваш по трудност ,щом толкова много те затрудняват при роенето на един кошер. Само не се приплъзгай встрани,че си забравил, щото твоите от три години не се роят.Така беше писъл някъде тук.

Това за страха го имат всички,не само младите,но и пчелари с 30-40г стаж.Страха да се роят е от незнание с какво разполагат и какво имат в кошера.Аз съм имал майки от тръвни още на 6 рамка в развитието и са гутови за клоня.Гоголе най гулямата грешка на пчеларина да му се роят е ,че всички почнаха да хранят като за сетовно.Питки с грис,питки с мляко с ориз,питки с витамини,питки с бонус бикини...Виж кое е време е,а всички ручкат и ранят кой с кот чул.За мен тия готивите храни са пари хвърлени на вятъра.Остави ами и цените едни ефтини,ефтини по ниски от кило сахар.Ако се направи анкета тук.
"Знаете ли какво има в гутовите храни".99,9999% няма и да знаят,а защо слагате сега питка поне 60% няма да имат и представа.Много добре знаеш,че едно семейство да се рои е разбрало поне 7 цикала преди това...За мен един кошер да не се рои трябва пчеларина да си знае възрастовия баланс в кошера...
Според теб с това затопляне и тоя прашец в началото на април ще имали рязък пад на пчелата?
п.п.Сега като се застуди ще ги питам някой хора с толкова много пило къде ще се върнат...