Цитат Първоначално публикувано от Getov95 Виж публикацията
Ще ги оставя на спокойствие десетина дни и сироп няма да им давам повече ,ако има какво да снимам след това ще направя снимки . Но е зле положението я има 2-3 междурамия с пчели ,я не .Старите пчели умират вече ,а новите са твърде малко .За мен двете подхранвания , които направих последната седмица спряха майката , защото преди това като ме нямаше 10 дни и не ги бях подхранвал ,беше снесла доволно количество .Но нямат запаси ,няма летеж при слабото и от там изходих да ги подхраня .

Каква ти е идеята да ги оставиш на спокойствие? Сега младите майки трябва да снасят и да се развиват. Или няма достатъчно храна в отводките или недостатъчно пчели, или калпави майки.Стреми се да храниш със сироп 1:1 и да има постоянно в хранилката.Също така гледай 1/3 от питите да са с празни килийки за да не блокираш майката и да има място за снасяне.
Пак си повтарям съвета от преди месец, купи си развито семейство и от него ги подсили с по една пита с люпещо пило, за да могат да си стъпят на краката и да презимуват.