Цитат Първоначално публикувано от ianev
Гледам в сайта който си дал 240 лв за 20 кг не е малко нерентабилно да се ползва този продукт, така както апиинверта е хубав но скъп. Аз питки давам Апитом и съм доволен средно с 2 питки на семейство една началото на февруари другата в края. Прочетох че и сега по това време се давало Feedbee но аз не бих си дал парите за него с захарния сироп с малко стартовит и нямам ядове за 240 лв това 120-130 кг захар отделно ако го обърнем в сироп си е доста. Все пак всеки си знае възможностите си и сам решава какво и как да дава на семействата си
Feedbee се явява заместител на цветния прашец, а не на захарта и меда. Поради това, сравнението с техните цени не е уместно. Уместно е сравнението на цената му с тази на цветния прашец и неговите заместители-сухо мляко, хлебна мая, обезмаслена извара, соев протеин и т.н. При тази суша, приносът на цветен прашец от пчелите е минимален и се опасявам, че няма да успеят да се подготвят за зимата. В началото на август направих една отводка. Подхранвам я със сироп, но само това не е достатъчно. Нужен е и прашец. Не съм събирал цветен прашец, а не смея да им давам такъв, закупен от други пчелари, поради опасност от пренасяне на болести.