Смята се, че сме произлезли от маймуни в което напълно се съмнявам. Ако беше така то сега би трябвало да има междинни звена, а то няма. Защо в джунглата която гори в момента маймуните не са по- развити или изоставащите племена които са толкова назад от съвременния свят са си пак хора, а не са полумаймуни? Филма се опитва да докаже нещо, но се вижда как прозират неточности. Хората били зародени в Африка и тръгнали от там по света, но в един момент срещнали други. А тези другите от къде са тръгнали? Нали от Африка? Едните черни, другите бели, третите жълти....? Значи Ерих фон Деникен в една книга казва, че повечето от тези книги са написани с повечко фантазия. И е прав. Както се вижда във филма, от една кост, от риба си измислят цяла история. А дали е така? Моето мнение, което е маловажно в случая - аз не съм никой, е че точките са няколко на разпространение, а не една. Расите са си били определени още от самото им зараждане, но както е започнало още от древността, а сега от сегашната глобализация ще започне едно яко омесване. Дали е добре или зле няма как да се знае, само може да се предполага. В цялата тази работа има божия/извънземна намеса в което съм по склонен да вярвам.