АААА разбрах аз, ама вие не разбрахте.Всеки избира системата според региона, удобство, изградени навици и опит с дадената система.Много е тъпо, когато някой начинаещ пита с каква система да започне, и се почва едно безкрайно мрънкане, Д.Б. Л.Р., Фарар, Р.Д., Лежак и прочее.В крайна сметка примерно ако ви послуша, за Роже а региона му не позволява, какво правим.По удачно би било, да се Направи една анкета, в подфорума Кошери.В тази анкета да са различните системи.И там да се упоменава от всеки потребител, с колко бройки от дадената система е, какви са средните му добиви, направени отводки и нови семейства, смъртност, развитие и т.н.Като се сондират мненията на 100 потребителя, тогава може да се каже, ето тази система е по добра.Макар че и тогава няма да е напълно обективна.Аз започнах миналата година с 2 Д.Б., година и нещо по късно съм с 12, добивите са ми в пъти повече от миналата, смъртност нямах.Е за мен е логично да кажа че Д.Б. е класика и най доброто, но дали съм обективен????Не съм, защото трябва колегите ми съседи, с другите системи и те да извадят цифри и да се каже тогава кой кошер е най добрия.