Цитат Първоначално публикувано от gln Виж публикацията
Само да поясня, аз не съм пчелар, към десети май ще взема два бр. ДБ дванадесет рамкови и тогава ще им поставя рамките за мед, знам как се слагат рамките в центрофугата, насочил съм се към радиална с малко на брой рамки, за това попитах кога се вади медът за моя район, опасявайки се да не е малко късно J, тепърва ще прохождам в занаята и сега се намирам със сигурност под първото стъпало J.
Сега...ааа..???..,откъде да започне човек да ти обясни бъдещ наш колега,така че, хем да не се засегнеш,хем да не ти строшим хатъра.Допълнителното ти обяснение пак е непълно.Искаш да започнеш с 2 бр. ДБ–12 през май.Ама това отводки ли са,ройчета ли/тогава баш им е сезона/ или пълноценни с–ва?Само при последното може би ще ти потрябва центрофуга.Пиша така/може би/ защото е по– вероятно да напълниш капанчетата на някой хънтър като колегата Данчо,отколкото да ти потрябва центрофуга по това календарно време. Фатката не е само да знаеш как се слагат питите в центрофуга,а дали има какво да сложиш в нея.Без да се обиждаш,но твоята заприлича на–Рибата в морето,той тигана приготвил! Няма място за обида,защото ще хвърлиш 5 стотака за двата Дадана,ще им се порадваш 10–15 дена и в един момент ще ги видиш полупразни и ни мед,ни пчели.
Прочети този форум ако нямаш книжки за начало,отбележи си какво не ти е ясно и питай пак тук.Все някой ще ти отговори на питането.До май месец има време и ще ти е от полза,а не да гориш с тези стотачки.Да не би да са ти излишни?