@solaris60, @Nik_m
Не ме е страх, обикновено си ходя между кошерите по къси панталонки и тениска и с джапанки, не ме жилят, но ми се заплитат в косата. Обаче, когато бъркам в кошерите е вече друго. Много пчели се лепват по костюма, ръкавиците и по мрежата на лицето, направо ми служат за вентилатор на лицетоКакто казах, не ме жилят, усещам когато ме жилят през плата или ръкавиците, та не ме жилят, но се мотаят около мен, цял облак. Жалко, че не мога да си направя селфи с тези ръкавици да видите за какво става дума.
Струва ми се, че в кошерите има твърде много бездействащи пчели, принос на прашец - малко, принос на нектар - много малко, едва имат за себе си, горките. Иначе, пчела - много, пило - много, нектар - йок.
Аз съм леко алергична към пчелната отрова, когато ме ужилят директно в кожата, подувам се и отоците спадат чак след 4-5 дни, но пак ми се иска да мога да работя с пчелите без костюм.
@kando И това, защо? Заради лошото време ли е така, студено, дъждовно, няма паша?

Както казах, не ме жилят, усещам когато ме жилят през плата или ръкавиците, та не ме жилят, но се мотаят около мен, цял облак. Жалко, че не мога да си направя селфи с тези ръкавици да видите за какво става дума.
Цитат