Ами то при тази "липса на изолация", това означава, че без инструментално осеменяване термини като - подбор, селекция и бащини семейства трябва да ги "преместим в седма глуха"...Така де имам предвид селектиране или "изолирано оплождане" от търтеи на "избрани бащини семейства"...Нещата не се връзват!!! И все пак има нещо...Скутелатор "селектира" качествени майки и това едва ли може да го отрече някой...майките на Матеев също ги хвалят...сигурно има и други, въпреки че се съмнявам да са стигнали нивото на Скутелатор!!! Дано не засегна някой! Но от "лекцията" за селектирането на Скутелатор, която той така и не завърши, и която прочетох прочетох два пъти, освен че ме заболя главата, разбрах лично за мен, че за каквато и да било качествена селекция освен много време което е нужно и което аз нямам, да следя поколенията на елитните майки, разбрах че нещо не се връзва с "елитните" търтеи без инструментално осеменяване. Ясно е все пак, че човек няма да си разкрие, тайната до която е стигнал след много положен труд...все пак човека с това си изкарва хляба! Аз сигурно най-вероятно също не бих, въпреки че при мен е хоби и по скоро страст! Интересно е това което заяви Матеев в един негов пост, че с това, което подробно изложи Скутелатор направо плаши аудиторията... за каквато и да е "истинска" и "точна" селекция!!! Някой нещо не казва и това е точно при тези прослолути търтеи, които изглеждат така безполезни на пръв поглед! Е аз поне спирам да си блъскам главата "пред вратата", кои търтеи ще оплождат "медоносните" и "кротки" майки! ЗАСЕГА! Жалко само че не можах, да се вредя тая година за 2-3 презимували майки от Дони! Успех на всички!