Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
Първи опит със емоделката.Сиропа се избистри за 32 часа.Означава ли това че вече е инвертиран,или трябва да стои да стои още в казана.t40 градуса,ензим-мед.
Цитат Първоначално публикувано от kubio Виж публикацията
Избистрянето единствено значи, че захарта се е разтворила... ако си спазил рецептата точно (инвертаза+температура+вре е),може да се предполага, че е инвертиран... доказателство - в лабораторията

П.С. добавянето на мед е по-скоро вредно...
В повечето рецепти за инвертиране с мед, които съм чел препоръчваната температура е около 38градуса(35 до 40), и времето за инвертиране е около две седмици, в зависимост от количеството на меда. В случая мога само да гадая, но за да се получи за ден-два, предполагам ще трябва доста голям процент мед.