Здравейте колеги,
Да се върнем към темата. Както бях писал миналата неделя майката която не снасяше я убих по невнимание въпреки че много внимавах да не я убия. Бях я притиснал в спринцовката за белязване и тя не се движеше седеше по гръб без признаци на живот. Тогава от любопитство реших да я пусна на една рамка в кошера за да вида как ще реагират пчелите. Те веднага я наобиколиха и я завлякоха на питата. Сигурен че майката е мъртва затворих кошера в неделята във вторник се сдобих с нова майка, и привечер я поставих над запечатаните пило. Направи ми впечатление че нямах заложени маточници а имах открито пило въпреки че е по възрастно би трябвало да заложат маточници на него... Огледах за майка преди да сложа клетката с новата майка и като не видях поставих клетката. Днес отварям за да видя дали всичко е минало нормално, нямаше все още яйца а клетката беше празна. Започнах да търся майката, открих я на крайната пита но останах много изненадан като разпознах старата майка, която уж беше мъртва да се разхожда.Мисълта ми е да чакам ли още седмица за да проверя дали няма да пронесе отново майката при положение че не е снасяла от поне 20 дена или да се уверя че наистина е мъртва и да търся отново нова майка... Ето няколко снимки които успях да направя преди да ми падне батерията на телефона....
IMG_20160827_223000.jpg
IMG_20160827_223116.jpg
IMG_20160827_223440.jpg
IMG_20160827_223142.jpg
IMG_20160827_223214.jpg

Мисълта ми е да чакам ли още седмица за да проверя дали няма да пронесе отново майката при положение че не е снасяла от поне 20 дена или да се уверя че наистина е мъртва и да търся отново нова майка... Ето няколко снимки които успях да направя преди да ми падне батерията на телефона....
Цитат