Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
.....Реших че това е момента за етер. Взех тампон за изтриване на грим и сложих десетина капки етер. Кошера е на два корпуса, затворих дъното и всички прелки. Сложих тампона веднага и затворих с парче найлон за да мога да наблюдавам. Нищо не се случи. След две три минути чакане сложих още толкова етер на тампона и веднага на рамките под найлона. Сякаш се позабавиха движенията на пчелите но си ходиха насам на там и никакво заспиване. Писна ми!!!! взех тампона и яко етер. Сложих го и след десетина секунди пчелите застинаха по питите. Изчаках минутка и нито падат, нито мърдат. Омазах майката с мед и я пуснах. Към понеделник ще видя какво е станало и ще пиша. Паднали пчели по дъното нямаше. Като отворих дъното се разнесе страшна смрад. Парите падат на долу, якоооо. За да се изпълнят два корпуса с пари ми се струва трудничко. Долния се препълва, а в горния няма никакво действие. Трябва да се помисли за разнасяна на парите когато обема е с по-голяма височина.
Подобно развитие ми описа и един колега на ЛС, от закупилите флакони. Предложих му следната идея: затварят се прелките, маха се таванката и на нейно място се разстила хавлиена кърпа. Пръска се върху кърпата и веднага се затваря капака на кошера, така че да имаме постепенно стичане на пари надолу. Да не те притеснява силната миризма - даже и малка концентрация на парите е достъчна да се размирише яко.