Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 336 от 683 ПърваПърва ... 236286326334335336337338346386436 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,351 до 3,360 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Няма да имат достатъчно паша за да напълнят отново магазините .Имам не работещ хладилник дали е подходящ за склад.

трябва ти и работещ
    или ги оставям аз в магазините и слагам мравчена киселина на картончета

Редя магазините един върху друг така ли.А киселината от аптеката предполагам.Дядовата ми къща е празна така че място има просто прочетох много лоши неща за восъчния молец.В хладилника мислех да ги затворя че да не влиза тази гад.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Редя магазините един върху друг така ли.А киселината от аптеката предполагам.Дядовата ми къща е празна така че място има просто прочетох много лоши неща за восъчния молец.В хладилника мислех да ги затворя че да не влиза тази гад.

има много начини може и изсушени стебла от луфант също вършат работа.И там влизатако не работи

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Сложи ги под корпуса, пчелите ще си ги пазят.

То излиза че най добре магазините да останат върху кошерите. Но като попитам някой познат пчелар за този вариант ме гледа като извън земен

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    То излиза че най добре магазините да останат върху кошерите. Но като попитам някой познат пчелар за този вариант ме гледа като извън земен
    Не върху кошера, а под корпуса(ако е с подвижно дъно) както Тарти писа.

Не става под корпуса моите кошери са Дадан блат .Въпреки че са чисто нови дизайна им е стар.Интересното е че в магазина ми ги дадоха за най добрите

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Не става под корпуса моите кошери са Дадан блат .Въпреки че са чисто нови дизайна им е стар.Интересното е че в магазина ми ги дадоха за най добрите
    Те са най-продаваните, но не и най-добрия кошер. Магазинера си е търговец и ако е по възрастен ти е казал, за него какво е най-доброто. Надявам се, че си чувал приказката- хвали старото, но карай новото.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Няма да имат достатъчно паша за да напълнят отново магазините .Имам не работещ хладилник дали е подходящ за склад.
    Ако искаш да останеш без пити ги сложи в неработещ хладилник (те са си там молците) виж в работещ е друга работа трябва да ги сложиш на течение в комин от магазини като са по нарядко и делиш нови пити на един комин и стари където се е люпило пило в друг.
    Ако ги зазимяваш (между другото не е ли рано) не ги връщаи за дообиране, така молеца по не ги закача а и догодина по лесно ги усвояват.
    Ама е рано остави ги на кошерите можеш и с мрежа от комари с малък процеп 10-15см.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    А киселината от аптеката предполагам.
    На мравчената киселина много вяра нямай та е 5лв. литъра и се досипва че се изпарява, ледена оцетна е 20лв. литъра май е по добра а и убива и спорите на нозема ама ледена щото има и само оцетна по евтина е ама..... и тук се изпарява най добре на кошерите сега е началото на юли.

Страница 336 от 683 ПърваПърва ... 236286326334335336337338346386436 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •