Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 19 от 27 ПърваПърва ... 91718192021 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 181 до 190 от общо 264
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Те там нямат работа но минават от там към пашата и когато е по ветровито летят и по ниско.А такива третирани масив мирИшат на отрова на 1км от самите масиви. А дали им пречи това според Вас.
    И не е само това. Тези химикали и по време на самото пръскане и после, в следствие на изпаренията при вятър могат да се пренесат надалеч и да се отложат и върху непръскани площи и върху тревите и други цъфтящи растения наоколо. Не случайно подхвърлих въпроса да се търсят подходящи репеленти, които да отблъскват пчелите и те задължително да се смесват с препаратите за третиране. Само тогава може да има някаква гранция, че пчела няма да кацне на растение, върху което е попаднал препарата!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Здравейте,колеги от района на В.Търново.Наблюдавайте си пчелините току що ми се обадиха че пак са ми натровени пчели.Голям мор камари,камари.
    Това се е случило вчера.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Мойте съболезнования. Да ти натровят семействата е голяма трагедия (вече съм я преживявал). Аз ще ви кажа обаче кое е още по-голямата трагедия - това, че НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ПО ВЪПРОСА.

Както всички знаят от тази тема, на мене ми изтровиха пчелите в един от пчелините ми с почти 200 кошера в него. Направих всичко както са изискванията по Наредба 15 - виках комисия, сдобих се с протоколи, открихме виновника, взехме проби от неговата ябълкова градина, изследвахме пробите в 2 различни лаборатории, и след много перипетии и над 1000 лева разходи се сдобих с доказателства, че този човек ми е натровил пчелите. Опитах се с него да се разбера с добро, като нотариално го поканих на преговори за договаряне на обезщетението, което трябва да ми заплати. Той обаче се оказа нагъл и нахален и отказа да преговаряме. Влязох в процедура по завеждане на съдебно дело и чак на този етап осъзнах ЗЛОВЕЩАТА ИСТИНА, а именно че НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ ЗАГУБЯ ДЕЛОТО.

Това ми го каза моя адвокат. В правото имало някакъв основополагащ принцип, че общото изключвало частното или нещо подобно (не го запомних точно). Запомних обаче, че дори и в протоколите от лабораториите да има доказателства, че пчелите ми са отровени точно с този препарат, с който е пръскана и неговата градина, това не е доказателство, че точно той ми е изтровил пчелите. Трябвало е да взема проби от всички блокове в 3-километровата зона (28 260 декара) и тези 50-100 проби да ги дам за изследване (по 400 лв. едното), за да докажа, че никой друг арендатор не е пръскал с този същия препарат, с който са отровени пчелите.

Накратно - според съдебната система аз имам доказателства за натравяне, но нямам доказателства, че точно този ябълкар ме е натровил. И ако той си наеме верния адвокат (а той ще го направи), най-вероятно аз ще загубя делото, заедно с още 3-4 хиляди лева разходи. Въпреки това аз ще заведа дело, но ако наистина се окаже, че не мога да го осъдя, то това автоматично ще означава, че ЦЯЛАТА НАРЕДБА 15 ТРЯБВА ДА СЕ ИЗХВЪРЛИ НА БОКЛУКА.

Вече информирах устно (неофициално) служители на МЗХ за този казус, и те също останаха изненадани. Предполагам, че ще възложат на юридическия си отдел да провери казуса, и ако има такъв, наесен най-вероятно отново ще има работна група, на която за кой ли път отново ще измисляме поредната неработяща Наредба 15. Към днешна дата има една неработеща Наредба 15, има и втора, която все още не е излязла в Държавен Вестник, но за която знам, че също няма да е работеща (участвах в пазарлъците по нейното създаване). Сега обаче на практика се убедих, че ОДИСЕЯТА ПРОДЪЛЖАВА и че не се знае кога ще завърши и дали въобще някога ще завърши.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Има оправия,ами не трябва повече да гледам пчели

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Има пчелар осъдил арендатор.............

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Има и пчелар набил арендатор!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    http://vbox7.com/play:970e7833d5
    http://vbox7.com/play:2265df4012
    http://vbox7.com/play:d46298a616
    Току що получих клиповете от моя пчелин това се е случило в петък
    А кажете какво ще ми помогне де минимис или тая държава за 4 път е това тая година миналата 7 пъти

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    http://vbox7.com/play:970e7833d5
    http://vbox7.com/play:2265df4012
    http://vbox7.com/play:d46298a616
    Току що получих клиповете от моя пчелин това се е случило в петък
    А кажете какво ще ми помогне де минимис или тая държава за 4 път е това тая година миналата 7 пъти
    Почакай търпеливо! Скоро ще им вземат земите, машините и цялото имущество.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    И това не е пръскане за дерматит не ми се мисли след като напръскат и за него какво ще остане от пчелина. В Елена вече има огнище на дерматит

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    И това не е пръскане за дерматит не ми се мисли след като напръскат и за него какво ще остане от пчелина. В Елена вече има огнище на дерматит
    Я виж та ошлекай кой ти обикаля пчелина........ Пръскане по това време на годината = фантастика.

Страница 19 от 27 ПърваПърва ... 91718192021 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •