Захаросва ли се бързо този мед от овошки?
При пчелите има мед, защото има ред!
Мед от овошки, не всяка година вадя. И моя тази година е "мътен" като на колегата, но със страхотен аромат и "тежък" вкус. Такъв мед не мога да го пусна по 8лв. на дребно!
За захаросването; не му остава време, да се захароса!
А каква беше теорията на Василевса и Слави???
Ами припомния....
За мед от овошки или др. може да се говори,когато има над 30-50 декара от тях,а и населеноста с пчели в района и те оказват влияние.Всяка година по време на овошките цъфтят и не малко дървесни видове(явор,шестил...),които при подходящо време(като таз година) отделят значителни количества нектар......За мед от овошки може да се мисли,когато липсват тези дървесни видове.Но да не забравяме мъртвата коприва и глухарчето,които също цъфтят по време на овошките.А при японката е възможно горния корпус да е пълен още от есеното подхранване.
Адаш при 12 кг колко според теб да е останало? Имаше два корпуса с мед и измиваха от него и се развиваха на пролет. Какво да остане от него?По вкуса си личи какъв е меда разбирасе ще има примес с мъртва коприва и глухарче няма как но качеството е много добро.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))