Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 310 от 683 ПърваПърва ... 210260300308309310311312320360410 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,091 до 3,100 от общо 6828
    Имам четка от пчеларския магазин но не знам дали трябва да я топя във вода.Мисля първо да ги стръскам малко след това със четката.Доведох едноин приятел да погледне каза ми че има мед но не е запечатан и че до 4 ..5 дена ще съм готов за първото си вадене на мед.Но аз си мисля да изчакам до по следващия уикенд за да си закупя преносимо сандъче за питите а и да се пооправи времето.Дали ще е проблем ако закъснея с 4..5 дена

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    В профила му пише Южен централен?
    Затова от лекциите на Кобилкина всичко ми влиза в главата.

Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията

Сега се лекувам с ракия и медрол ама окото почти ми се затвори.
    За такова мезе не съм чувал. След ужилване се лекувам с ракия и салата.
    Когато няма ужилване - пак същото, но вече за профилактика.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Затова от лекциите на Кобилкина всичко ми влиза в главата.

За такова мезе не съм чувал. След ужилване се лекувам с ракия и салата.
    Когато няма ужилване - пак същото, но вече за профилактика.
    Ракията помага а медрола е кортизон и никога не трябва да се смесват.Ама от зор пих медрол и като не помогна ударих и една ракия.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Не е проблем ако има място за принос на нектар даже по добре ще узрее медът зависи от колко място имаш и колко е запечатан медът.

Понеже пчелите ми са в дядовата къща се притеснявам за комшиите.То те идват само за лятото за по 3 месеца а в другата къща се мяркат през десетина дена.Въпроса ми е дали двата ми кошера плюс двата рояка са безопасни за околните.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Ако, не се потят и ходят плавно из двора, им кажи да не се тревожат! Иначе да си приготвят лед и чесън. За всеки случай и нещо с инжекция.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Искам да ви кажа, че не всяка една прахосмукачка е подходяща за смучене на пчели. Моята например ги смуче без проблем, но ги избива до крак. Това го установих миналата година, когато се опитах да почистя от пчели помещението за вадене на мед. Не знам защо се получава така - може би е свързано с вътрешната конструкция на прахосмукачката.

Така че ако ще експериментирате с прахосмукачка, първо си направете експеримент с малко на брой пчели, за да не направите на кайма цял един рояк.

Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Ако, не се потят и ходят плавно из двора, им кажи да не се тревожат! Иначе да си приготвят лед и чесън. За всеки случай и нещо с инжекция.
    Лошо те са стари хора трудно ща се изпотят но все пак вече се оглеждам да преместя някъде кошерите.Кошерите са зад стопанска сграда 2 м висока и 12м дълга на разстояние от околните над 10м но все пак мисля че трябвя да намеря друг вариант

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Най- добре първо ги попитай. Щото може и мед да им се яде?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Така най после опитен пчелар дойде да ми огледа кошерите.Силният ми кошер въобще не се е роил роил се е поне два пъти кекевия кошер който даже още не си е изградил магазинните пити.Магазина го сложихме като втори магазин на силния кошер.Човека ми беляза майките в кошерите и ми показа че пчелите не искат да ме убиват и са си съвсем нормални.

Страница 310 от 683 ПърваПърва ... 210260300308309310311312320360410 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •