Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 217 от 677 ПърваПърва ... 117167207215216217218219227267317 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,161 до 2,170 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Днес вдигнах последната група от семейства с която ще работя при акацията на трети корпус. Прегледах останалите набързо. За седмица са изградили, осеменили или понапълнили по две рамки с основи. Приноса продължава, като в момента повечето имат между 5-8 ЛР почти пълни рамки, като някой са запечатани на 1/3 вече. Нектара и меда тъмнеят и са с приятен вкус /рапица има на около 5 км. от мен/. Акацията я очаквам да започне следващата седмица около средата и ще е голямо надиграване и дано да успея да я разделя при ваденето от този мед.
    Keep Walking...

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    В района, където се намира моя пчелин, акацията е в предцъфтежно състояние. Цветните пъпки са затворени, като по тях още не се вижда бял цвят. Синоптичната прогноза предсказва за там в сряда - 27.04.2016, минимална температура - минус два градуса! Интересно е, дали от това ще пострадат цветните пъпки на акацията, което би провалило акациевата паша. От опит съм се убедил, че когато кажат, че по високите котловинни полета има вероятност за слани, там задължително има слана.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Тази година, при мен, пчелните семейства се развиват по-бавно, с по-слабо восъкоотделяне, в сравнение с други години. Други години, до акацията изрязвах по един или два пъти строителната рамка, пчелите изграждаха много бързо основите. Тази година, ябълките цъфтяха слабо, градежа слаб. По-силните семейства изградиха по една основа, но с малки изключения, майките все още не осеменяват новите пити, дори, като са поставени в средата на гнездото. Ако сланата попари акацията, провала ще е пълен.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    При мен тъкмо се качиха семействата да пълнят магазините от рапицата и времето се скапа. Забелязах изградени и първите маточни чашки, като сега с очертаващото се лошо време следващите дни вероятно ще бъдат захранени и ще стане неприятно. Изрязах строителните рамки и аз, но не съм имал време да разгледам дали има акар в тях. Дано днес ми остане време да погледна.
    При пчелите има мед, защото има ред!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ужасно време днес, до обяд поне беше хубаво та успях да си довърша работата, а после стуууууд и никакъв летеж. 310кг. от рапицата краен резултат само дано има пазар. И аз очаквам след това разваляне на времето да има изпаднали в роево само дано не съм на работа да успея да ги оправя на време иначе ще хванат гората. При прегледа сега имам 10 кошера с лъжливи маточни чашки и 1 с 4 маточника ама не разбрах дали е роево (най вероятно) въпреки малкото маточника. Така или иначе не можах да го оправя защото не остана време.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ако някой чуе нещо за изкупуване на рапица да казва.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Брях,днес сварих Виктория и Елизабет по бели гащи....Градят,осеменяват,хв ърчат,като за световно,но току започнали да си мислят глупости.А Иванка и Катя и те правят същото,но без глупости...Утре ще трябва да надникна "под полите" и на Изабела,Елинор и Катерина......Като гледам прогнозата,след 5 дена пак го дават лошо.Явно ще се правят отводки,за да се запази работното състояние на сем..

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Брях,днес сварих Виктория и Елизабет по бели гащи....Градят,осеменяват,хв ърчат,като за световно,но току започнали да си мислят глупости.А Иванка и Катя и те правят същото,но без глупости...Утре ще трябва да надникна "под полите" и на Изабела,Елинор и Катерина......Като гледам прогнозата,след 5 дена пак го дават лошо.Явно ще се правят отводки,за да се запази работното състояние на сем..
    Ачка ,докато надникваш под полите им ,що не вземеш да се проявиш като добър гинеколог и да им имплантираш по една спирала –няма забременяване ,няма бягане по дърветата /ако ги има край местообитанието на магистралките / или из къра . Моите са още на противозачатъчни хапове .Само да не получат резистентност –умирам прав .Малей....й ,голяма гонка ще падне на копелдаците .

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    С гащи, гащи, ама да не ни свари без гащи! С тези прогнози за времето не знам дали ще вадим акация, но рояци и отводки със сигурност! Пък и като гледам днес как се е справила сланата... Само да не изпуснем питомното...
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Понадникнах аз,понадникнах та чак сливиците им видях и ...останах очарован....С изключение на вчерашните аристократки,всички други са в работно състояние.....Ще празнувам спокойно..

Страница 217 от 677 ПърваПърва ... 117167207215216217218219227267317 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •