Ник, започваме отначало ,стъпка по стъпка. В момента при теб тече рапицата /а и навсякъде/ .Ти си на плодник +1 магазин.Според това което пишеш ,робушките сипят нектар в плодника и магазина.Ако е така ,докато цъфне акацията магазина ще е запечатан на 2/3 ,а би трябвало да си сложил и втория ,който също ще има мед и нектар дотогава.Появят ли се първите отворени съцветия на акацията ,вадя всичко от плодника защото не знам кое е рапица ,кое овощия или ливада.Този мед отделям в пластмасови кофи и след това го давам като сироп в безпашието до кориандъра/ а то понякога е повече от 20 дена/.Връщам цетрофугираните пити / а в повечето случаи 2 основи вместо пити/ .До сутринта килийките са полирани .Идва ред на майката да се доказва.Магазините стоят,приемат се като медена шапка .Ако си на 1 магазин до този момент,задължително слагаш втори с две крайни ,изградени и 7 основи .Ако не го сложиш ,ще разсипват нектар в плодника и ще блокират майката .Можеш да избираш –повече мед от акация и отслабено с–во за следващата паша/ако има такава/ ,не слагаш втори магазин.Или по–малко мед от акация и силно с–во за следващите паши ,то тогава слагаш втория магазин .Знаеш къде трябва да бъде той.Идеята ти е да имаш чист акациев мед .Можеш да го постигнеш това .Осъществимо е ,щом имаш стокова акация .При мен не може /15–20 декара ,за кого по –напред ,при 1800–2300 с–ва / Оставиш ли рапицата за след акацията ,приготви един голям казан /не зная с колко кошера си/ ,слагай питите в него ,вода и думана на газовия котлон.Правиш сироп,вадиш восък и догодина .......не знам.Отново подчертавам –не ангажирам никого .