Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 169 от 677 ПърваПърва ... 69119159167168169170171179219269669 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,681 до 1,690 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    От време на време преглеждам един пчеларски форум на сръбски. Там ми направи впечатление, че голяма част от пчеларите разполагат с поне една GSM везна. Редовно публикуват данни от показанията им и особено по време на акацията, пък и след това. Мисля, че такъв е необходим за всеки по-голям пчелин в БГ. Друг е въпроса за платежоспособността на българските и сръбските пчелари, както и изкупните цени тук и там. Относно консумацията на храна през зимните месеци поне аз в част от литературата съм срещал, че силните семейства консумират около 1 кг, а по-слабите повече. Авторите се аргументират с това, че по-слабите консумират повече поради това, че им е необходима повече енергия за поддържане на температурата в кълбото. Лично аз нямам някакви точни и категорични наблюдения, но определено въпреки това, че всички семейства ги третирам по един и същи начин от последното вадене на меда, през пролетта разполагат с различно количество храна, като количеството на пчелите в семейството не е единствен фактор за това.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    И януари все още консумацията е около кило мед на месец. Това по книги и мое лично наблюдение.

И като си чел и видял,разбрали?И аз чета,препрочитам по няколко пъти и всеки път има по нещо ново,което не съм разбрал от първия,втория,третия..,път.Н о на поредния(10) път разбрах и направих връзка м/у 10 страница и 75 страница......примерно.Що се отнася до зимния харч(1кг на месец) и летния харч за производството на 1 рамка пило(1 рамка мед=1 рамка пило)...У мен напира въпросът-така и така,през зимата изяждат по 1 кило мед на месец,какво им пречи да отглеждат 1/3 рамка с пило?А,дали,отглеждането на малко пило,не им помага в зимуването??? .....Как мислиш?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    ...У мен напира въпросът-така и така,през зимата изяждат по 1 кило мед на месец,какво им пречи да отглеждат 1/3 рамка с пило?
    Да не дава господ да си ми шеф, Ангеле!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Проблема в България е,че точно "шефовете" не стават за шефове...
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    И като си чел и видял,разбрали?И аз чета,препрочитам по няколко пъти и всеки път има по нещо ново,което не съм разбрал от първия,втория,третия..,път.Н о на поредния(10) път разбрах и направих връзка м/у 10 страница и 75 страница......примерно.Що се отнася до зимния харч(1кг на месец) и летния харч за производството на 1 рамка пило(1 рамка мед=1 рамка пило)...У мен напира въпросът-така и така,през зимата изяждат по 1 кило мед на месец,какво им пречи да отглеждат 1/3 рамка с пило?А,дали,отглеждането на малко пило,не им помага в зимуването??? .....Как мислиш?
    Виж сега, мойте зимата не гледат пило....така че, не мой ти каза какво им пречи и какво им помага. Всъщност някой опитаха да гледат и си заминаха.....И СЕ РАДВАМ ЗА КОЕТО. Така, че ако въпроса е към мен- не си уцелил къде да го сложиш.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Дано ме разбрахте правилно,че язък ако влизам в обяснение.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Да не дава господ да си ми шеф, Ангеле!
    Ах, дано даде Господ аз да съм ти шеф. И не само на теб.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Пусни обява в специализираните сайтове!

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Малийййй, горко им! Ще могат ли да кацнат на земята
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Малийййй, горко им! Ще могат ли да кацнат на земята
    Те ще могат да кацат, но по корем. Колесника(подметките) ще е на ремонт(скъсани), а по капли (мазоли) малко ще им е трудно.

Страница 169 от 677 ПърваПърва ... 69119159167168169170171179219269669 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •