Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 37 от 72 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 361 до 370 от общо 718
    VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Това си е твое мнение, за да не си голословен го обясни, то тук май само няколко хора обясняват тезите си, другите от типа не е така ама нищо не казват само препращат към великия си опит и пчеларски умения.
    ОК догодина ще си изложа тезата в една тема теорията на m_pchelari, но ще ми отнеме време защото искам да цитирам конкретни източници а не да се позовавам само на руските теоретици. Не ме слагай под общ знаменател, никога не съм парадирал с опит и умения. Винаги съм бил на принципа, аз знам, че нищо не знам.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Тръгвам за кръчмата! Като са върна се надявам да намеря единомислие по този щекотлив проблем- роенето! Няма да пия, щото ставам нервен! Но това не ми пречи да пожелая на всички приятно изпращане на старата госпожа! И още по- приятно и подобаващо посрещане на младата госпожица!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Автор
    Регистриран
    12.03.2014
    Пчеларски район
    Асеновград
    Давие честита новата 2016 спорна и медоносна година да е

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    ОК догодина ще си изложа тезата в една тема теорията на m_pchelari, но ще ми отнеме време защото искам да цитирам конкретни източници а не да се позовавам само на руските теоретици. Не ме слагай под общ знаменател, никога не съм парадирал с опит и умения. Винаги съм бил на принципа, аз знам, че нищо не знам.
    Ще цитирам един американски теоретик А. Милър - най-доброто време за пролетно подхранване е времето през предишната есен. Има отношение и към роенето.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Чакам теорията на m_pchelari, не се бъзикам, ще ми бъде много интересно, и ако тя е разумна, и не включва термини като "инстинкт за роене", "инстинкт за залагане на търтеево пило", "инстинкт за събиране на нектар", "инстинк за отглеждане на търтеи", "инстинк за отглеждане на майки" , и т.н. "ИНСТИНКТИ" - защото майките са два вида - за самосмяна и за роене, ще ми бъде много интересно.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Според Перепелова първи процеса на роене го започват пчелите строителки. Ако имат голям обем за строеж и достатъчно храна, за да строят роене няма да настъпи. Просто не се стартира. За отделяне на 1 грам восък са необходими осем грама мед. Само обем и само храна не стигат нужни са и двете условия.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    защото майките са два вида - за самосмяна и за роене, ще ми бъде много интересно.
    И този отдолу, от който аз много искам да си намеря майка.

Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Има два вида роене такова с цел размножаване и такова за напускане на жилището.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    "Слънце", ставаш смешен с непродуктивните си мнения. Не съм видял твое конструктивно мнение по темата. Трупай мнения Ха-Ха!
    В най-скоро време ще ви напиша, как може да се рои семейство, защото събира вода. Става въпрос за речна или всякаква вода, не за водка, и това не е шега.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    "Слъце" ставаш смешен с непродуктивните си мнения. Не съм видял твое мнение по темата. Трупай мнения Ха-Ха!
    Ауууууууууу, то пък като гледам на slavi 13 и на vasilevsa колко са продуктивниии..... да си скъсаш кецовете от яд. Покрай вас не мнения, а само гламотии трупам.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Става въпрос за речна или всякаква вода, не за водка, и това не е шега.
    Що бе, може да ни напишеш и за ВОДКА. Няма проблем.

Страница 37 от 72 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •