Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 21 до 30 от общо 30
    Наблюдател
    Регистриран
    01.04.2015
    Според мен,ако има изкоренени дървета от буря,то и кошерите Без стойки ще са обърнати.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от krasimirN Виж публикацията
    Незнам,но моите са от 5 години.Имаше бури в района на пчелина,където вдигна циглите на няколко вили.Вярно бях притеснен,но като отидох на пчелина нямаше никакви поражения.
    И друг път съм ви го казвал - по строителни нормативи силата на вятъра в България може да достигне до 90 kg/кв.м. За по-сигурно трябва да се тества със 120. Тъй като страничната площ на кошера е около 0.5 кв.м., то тогава трябва да тествате със сила 50-60 kg. Ако кошера не падне при такава сила, има голяма вероятност да издърже безпроблемно следващите 50 години.

Няма 100%-ова гаранция, защото в самите строителни нормативи е упоменато, че те могат да бъдат превишени от силите на природата средно 1 път на 50 години.

Та това казва науката - вържете кошера с въже през средата и дърпайте със сила 50-60 килограма. И ако нормалния пчелар това не го прави, то производителите на стойки за кошери СА ЗАДЪЛЖЕНИ да го направят този експеримент. И ако кошера падне, да мислят как да си подобрят конструкцията (например разкрачване на краката).

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Съгласен съм с Матеев. Поне преди време имаше доста щети, показа и снимки. Точно това се опитвам да избегна.

Сигурен съм, че така направената стойка няма да издържи такова изпитание. И преди няколко постинга го казах трябва да има "разкрачване".

Поздрави, Г. Георгиев

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Ако мине това ,което мина през Матеев, а и през някои други колеги и разкрачен да си ще се изтървеш.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Откакто съм пчелар се е случвало 2 пъти да си събирам капаците и други неща + обърнати кошери, а кошерите ми са от дърво. Молете се да не се случва.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    На мен това лято два пъти ми се наложи да си събирам капаците и хранилките. Единия път имах и съборени кошери. кошерите бяха на два корпуса на палети и въпреки ниския център на тежестта бяха съборени от мини торнадо. Беше минало през пчелина по диагонал. ЛУДНИЦА. В първия момент помислих че е кражба и извиках и сота и полиция. Като влязох вътре в тяхно присъствие установих че нищо не липсва и малко по малко картината ни се изясни. Имах капаци на 17 метра от кошера, дървени са.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Много неприятно, съжалявам за това което ви се е случило. Никой от нас не е застрахован от такова събитие. Доста съм си мислил и стигам до извода: Стойките, хванати (забити) в земята. Някакъв бързо стягащ колан. Кошерите вързани за стойката.

Това ще бъде само при очакване на лошо време. При хубаво време няма нужда от допълнителни операции.

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Това ще бъде само при очакване на лошо време. При хубаво време няма нужда от допълнителни операции.
    То затова се получава така. Защото не го очакваме.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    ..... Доста съм си мислил и стигам до извода: Стойките, хванати (забити) в земята. Някакъв бързо стягащ колан. Кошерите вързани за стойката....
    Точно така и аз съм си решил проблема. Стойки в земята и колани около всеки кошер. Полските кошери са здраво захванати към стойките посредством планки. При финландските това не е необходимо, защото самото дъно има оформени канали, и те пречат на вятъра да избута кошера от стойката.

DSC09887.JPG

WP_001863.jpg

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Пусти бордюр отгоре и
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •