За тестомесачката добре, прави се лесно, дори може да се ползва дрелка с бъркалка за мазилка .Как се разточва .На ръка е бавно някой имали такава машина и знае ли как да се направи ?
За тестомесачката добре, прави се лесно, дори може да се ползва дрелка с бъркалка за мазилка .Как се разточва .На ръка е бавно някой имали такава машина и знае ли как да се направи ?
Виждал съм такава машина при Софрон Софрониев от Монтана, изработена е от него. Измерената порция тесто(напр.1 кг.) се поставя в плик и се пуска на машината - два вала го разточват на необходимата дебелина. Зад тях има друга машина, която залепва отвора на плика с ток.
Working....
Имам известен опит с тестомесачките и месенето на питки за пчели и категорично ви казвам, че с дрелки, бъркачки за мазилка, за боя и т.н. няма начин да стане. В тестомесачките се ползват много сериозни редуктори и силата която се прилага върху тестото е несравнимо по-голяма от силата от изброените машинки. В момента тестомесачките са с доста високи цени и трудно се открива нещо на сметка, защото всеки 3-ти циганин става баничар (нещо като пчеларите) Последно взехме с един колега на сметка две Кубратски . Постегнахме ги и имахме намерение да си ги ползваме ама решихме да пробваме да ги пуснем за продажба на цена неколкократно надвишаваща нашия разход и машинките заминаха
.
Повечето от питките които сега се предлагат на пазара се правят от ИНВЕРТИРАН СИРОП. Предполагам че го правят по гъст и след това му влияят с температура за да кристализира. В пчеларски център Русе се продава машина за производство на такива питки и който се интересува в детайли може да ги пита.
Може тестото да се направи с по течна консистенция и да се сложи в пликове.Ще стане по плоско с ръка.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Тяна, ако е толкова рядко по-добре в хранилките. Друг вариянт е да се ползва ситна мрежа. Слага се над рамките и им сипваш отгоре кашата...
Имам предвид толкова, че да се сплесква по-лесно Гоше![]()
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Едно време, на старите перални роса имаше приставка за изстискване на дрехите. Два вала с манивела и винт за регулиране на разстоянието между тях. За залепване на пликовете има електрически лепачки за по 20-30 лева.За тестомесачката добре, прави се лесно, дори може да се ползва дрелка с бъркалка за мазилка .Как се разточва .На ръка е бавно някой имали такава машина и знае ли как да се направи ?
http://olx.bg/ad/nova-neizpolzvana-l...v-ID5v2sI.html
Тези лепачки по 20 лв не струват. Имам същата като на линка и я ползвам за какво ли не... супер доволен съм!
С приставката за пералнята определено не става. Пробвах го, но има много недостатъци. Дори лагерувах валовете, като единия го бях направил подвижен, бях сложил и вал за задвижване от винторевт, но отново не се получи. Като потърсих информация от нета видях, че в случаите при които ползват валове, същите са значително по-големи като диаметър и дължина от тези на пералнята.
Keep Walking...
Викай бетоновоза...!
Как не се е сетил за машина за разточване?!?!![]()
![]()
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))