Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 109 от 186 ПърваПърва ... 95999107108109110111119159 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,081 до 1,090 от общо 1859
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Преди няколко дни , аз бях игнориран от василивса .
    Напускам темата .

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Абе то и аз поствам понякога глупости,ама византиеца направо утрепа всичката риба.Започвам да вярвам на Матеев,че има провокатори!
    Не бе конспиратори !

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Преди няколко дни , аз бях игнориран от василивса .
    Напускам темата .
    Май ти се спи !
    Той много пъти е напускал, но пак го има, за което съм благодарен на всички вас !
    Всеки форум си заслужава Василевса !

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan Mankov Виж публикацията
    Май ти се спи !
    Той много пъти е напускал, но пак го има, за което съм благодарен на всички вас !
    Всеки форум си заслужава Василевса !
    Заслужава и Иван Манков дето освен заяждане нищо не може да каже.

Потребител
    Регистриран
    30.12.2013
    Колеги , няма смисъл от заяждания и всеки да се прави на по по най, защото в край на сметка всички сме в този форум да споделяме да коментираме теми интересни за пчеларството и нека да бъдем конструктивни да не си показваме БЪЛГАРЩИНАТА. В край на сметка никой не знае 100 % живота на пчелите ,което го и прави толкова интересен занаят. Помолих модераторите да направят тема за VSH i SC но явно никой не се интересува, докато това са теми в всички останали(западни) форуми които са актуални.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Gavazov Виж публикацията
    Колеги , няма смисъл от заяждания и всеки да се прави на по по най, защото в край на сметка всички сме в този форум да споделяме да коментираме теми интересни за пчеларството и нека да бъдем конструктивни да не си показваме БЪЛГАРЩИНАТА. В край на сметка никой не знае 100 % живота на пчелите ,което го и прави толкова интересен занаят. Помолих модераторите да направят тема за VSH i SC но явно никой не се интересува, докато това са теми в всички останали(западни) форуми които са актуални.
    Да прав си живота на пчелите е много сложно организиран и недостатъчно изучен.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Gavazov Виж публикацията
    Гавазов , ти , като си разбирач - кажи , тук във форума колко пъти ме пита едно и също на ЛС !

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Линк към книгата на абат Варе:
    https://zima166e.storage.yandex.net/...7-downloader6g

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Колеги, това е може би единстевната тема във форума която съм пропуснал и ще пропустна от началото до края....наздраве за тези които са си сипали вече, а другите .. да им последват примера!
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Малкото напречно сечение позволява на пчелата да раздели обема на обитаваното жилище на две като го покрива многослойно. Горе над пчелното множество се поддържа конкретна температура с много малки колебания. Секрета не е в топлоизолационните свойства само. Една препратка полистирола дето каза говорещия за марихуаната тук може да е с по-добри свойства като изолатор, но това го знаем аз и той, но не и пчелата. Нейната хилядолетна еволюция е свързана с хралупата.

Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    За пчелата всяка една дупка е хралупа. Тя не ги дели на гарсониера, тристаен, мезонет. От тук и кошерите за нея са еднакви. Както няма диви и питомни пчели.
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Да бе да. "Повярвах ти".пчелата строи и ориентира питите в съответствие с много фактори. В класическия рамков кошер ориентацията и е зададена от рамката.
    Какво си написал в горния пост, какво съм ти отговорил аз и след това какво си ми отговорил ти? Нерде Ямбол, нерде Стамбул?
    А накъде е ориентацията на питите ще кажа, че е почти винаги перпендикулярно на входа, без значение на него каква му е ориентацията. И защо е така? Ами за да могат да влизат по спокойно, а не да се блъскат в питата която ще е на входа. А второто което би накарало пчелите да избират някаква посока е: на коя страна е най - широката част на хралупата примерно и там построяват средната и първа пита. След това останалите. Без значение коя е посоката - север, юг, запад.

Страница 109 от 186 ПърваПърва ... 95999107108109110111119159 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •