Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 98 от 186 ПърваПърва ... 488896979899100108148 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 971 до 980 от общо 1859
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    това с ваденето на меда е идея - да се иска по-висока цена на меда, центрофугиран ръчно спрямо ел.центрофугите...един вид хенд-мейд!!..и оттам по-високата му цена на дребно
    Ако докаже със сертификат географския произход и начина на извличане, е редно да има доста по-висока цена от моя мед например, добит в полето и центрофугиран от пита. А като се вземе предвид и количествата които ще получи от този кошер си е съвсем в реда на нещата. Дано само да си намери клиенти, които да оценят това.

Потребител
    Регистриран
    17.01.2013
    Колеги, в този форум всяко мнение различно от разбиранията на матеев ( по всички теми) са грешни, неверни, конспиративни. Явно форума е създаден за налагане на мнения и тези, а не за свободното им споделяне. Това е личното ми мнение и не съм конспиратор.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    ....... Подмора зимен в хралупите е нищожен. .......
    Тази зима в Източните Родопи, в района около Арпадере и Корудере, всички хралупи, за които на мен ми е известно, масово бяха измряли. Сигурно има някъде оцеляли, но на мен такива не ми са известни.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Тази зима в Източните Родопи, в района около Арпадере и Корудере, всички хралупи, за които на мен ми е известно, масово бяха измряли. Сигурно има някъде оцеляли, но на мен такива не ми са известни.
    Измрели или напуснали?

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Измрели или напуснали?
    Измрели. Също така, от разговор с един ловец на пчели в този район научих, че всички рояци хванати от него през миналото лято ( от хралупи) или са загинали или са иззимували много слаби. Рояците хванати от предходни години, както успях да се уверя, нямаха такива проблеми (въпреки че преди 2-3 години пак имаше някакво епизоотично заболяване на DWV и много семейства бяха пострадали)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Измрели. Също така, от разговор с един ловец на пчели в този район научих, че всички рояци хванати от него през миналото лято ( от хралупи) или са загинали или са иззимували много слаби. Рояците хванати от предходни години, както успях да се уверя, нямаха такива проблеми (въпреки че преди 2-3 години пак имаше някакво епизоотично заболяване на DWV и много семейства бяха пострадали)
    Пръскали са горите сигурно.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Признай си че изчисли погрешно меда в моя кошер. Не си видял родопската доглазка колко е качествена не можеш да забиеш пирон. По принцип се прави от кедров материал.

Изчисли си обема на корпусчето с размери 22 на 22 на 15 сантиметра .Тогава пиши -кой , кога и как е изчислил някои работи.
    Питам отново - 12 килограма бруто или нето ?
    Не работя с пирони ,а с гвоздеи .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Признай си че изчисли погрешно меда в моя кошер. Не си видял родопската доглазка колко е качествена не можеш да забиеш пирон. По принцип се прави от кедров материал.
    По-добре продавай кедрови ядки . За разлика от меда ще имаш печалба .

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Питам отново - 12 килограма бруто или нето ?
    Игнорирам те подъл си и ехиден.

Наблюдател
    Регистриран
    15.12.2014
    Внутренний размер корпуса по технологии Варрэ, высота 210 мм, длина и ширина по 300 мм

Императоре, проверете си отново сметките! Тук става дума за корпус с размери 30х30х21=18,9 л
    Вашите корпуси обаче са 22х22х15=7,26 л

Это дает объем 2-х корпусов в 36 литров, а это 48 квадратных дециметров сот. Для зимовки следует оставить 36 квадратных дециметров сот с медом, а это будет 12 кг меда

Два корпуса х 18,9 л = 37,8 л или 48 кв дм пити.
    При това положение 36 кв дм пити са корпус и половина (т. е. 28,3 л) = 12 кг мед (по "технологии Варрэ").
    Корпус и половина по "технологии Варрэ" се равняват на почти 4 корпуса от вашите 7,26 литрови корпуси.
    Едно такова каче от 7,26 л ако го напълним догоре само с мед, то този мед би бил 7,26л х 1,4=10,16 кг.

Слънчо, срещал съм го като egg-marking pheromone (маркиращ яйцата феромон). В българоезична литература не съм му виждал името.

Страница 98 от 186 ПърваПърва ... 488896979899100108148 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •