Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 121 от 496 ПърваПърва ... 2171111119120121122123131171221 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,201 до 1,210 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Говорим за цени а никой не казва нищо за качество.Според мен ако правиш чист мед и го вадиш когато е запечатал над 90% можеш да му искаш цена.В Елена има хора които вече си дадоха акацията на 7.50лв.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    .В Елена има хора които вече си дадоха акацията на 7.50лв.
    На едро вероятно?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Да на едро.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Говорим за цени а никой не казва нищо за качество.Според мен ако правиш чист мед и го вадиш когато е запечатал над 90% можеш да му искаш цена.В Елена има хора които вече си дадоха акацията на 7.50лв.
    Точно това написах в поста си и аз качеството е важно на дадена стока, но българина гледа количеството,а не качеството!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Точно това написах в поста си и аз качеството е важно на дадена стока, но българина гледа количеството,а не качеството!
    Винаги съм се чудил, тия от биото от де вземат био основи.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Винаги съм се чудил, тия от биото от де вземат био основи.
    Произвеждат си ги от био-восък

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Да, ама при мен го прави един дърт ерген.(да ме извини някой ако го засягам) Той какво храни? Просто трупа пари - по малко, но сигурно. Седем - седем. Кой ти ги дава? Ето това е неговото мислене.
    Слънчо , не ме сугистирай с този примерен стар ерген.Той е изключение от общия фон в Б–я.Не може да го сравняваш с този изтерзан човечец.Дори приспаднах транспортните разходи,а му дадох перфектни с–ва–били са на плодник+2магазина.Като вдигнеш покривната табла ,пчелите започват да извират от магазина,тясно им е.Това беше лирично отклонение,ще ми простиш,ти можеш.По същество–бъл. пчелар е притиснат до стената, с забит нож до кокъла/който има еротично мислене да си го пре фразира/ и разни зайкуджии му смучат труда на безценица .Ти можеш да задържиш от 500–1000кг.мед,аз –също.Колеги от тфорума–също,защото имаме и нещо друго,от там ще папаме.А който няма?И има още 3–4гърла край него?????????Най е лесно да упрекваме.А можем ли да се поставим на мястото на продаващия евтино.Разбира се ,във всяко стадо си има мърша.

Автор
    Регистриран
    08.07.2014
    Пчеларски район
    Трънско
    Цитат Първоначално публикувано от Marko Виж публикацията
    Цената на 1 буркан/ кг мед е толкова, колкото са склонни да дадат хората в конкретня регион (град, село, махала....).Някъде 12, някъде 7, някъде 6, може и на 5.Време е да се "събудите " и да осъзнаете на каква територия живеем.
    Пазарът на мед в България е пълна слободия и не може да се търси някаква логика в цената на меда, когато всеки си прави каквото иска и не се съобразява с нищо.

Продажбата на мед е сладка работа - търпи злоупотреби. Не можеш да изкараш 5 разфасовани прасета на една маса на прашния междуселски път, до табелата на селото, но мед от 5 кошера - можеш. Не се разваля, а е случайност някой да се натрови. Ама това, че центрофугата не е мита от как е купена, капачките на бурканите са от лютеницата на децата, а и малко пръскали арендаторите - на кой му дреме...

Цената винаги ще е необяснима, когато липсва контрол на дейността.

Интересно какво е виждането на КБП по този въпрос и какви стъпки могат да се предприемат, за да се защити общия интерес при продажбите на дребно?
    Христо Йорданов

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Слънчо , не ме сугистирай с този примерен стар ерген.Той е изключение от общия фон в Б–я.Не може да го сравняваш с този изтерзан човечец.Дори приспаднах транспортните разходи,а му дадох перфектни с–ва–били са на плодник+2магазина.Като вдигнеш покривната табла ,пчелите започват да извират от магазина,тясно им е.Това беше лирично отклонение,ще ми простиш,ти можеш.По същество–бъл. пчелар е притиснат до стената, с забит нож до кокъла/който има еротично мислене да си го пре фразира/ и разни зайкуджии му смучат труда на безценица .Ти можеш да задържиш от 500–1000кг.мед,аз –също.Колеги от тфорума–също,защото имаме и нещо друго,от там ще папаме.А който няма?И има още 3–4гърла край него?????????Най е лесно да упрекваме.А можем ли да се поставим на мястото на продаващия евтино.Разбира се ,във всяко стадо си има мърша.
    Чичо Гоголе, напълно те разбирам, поставям се на мястото на този човечец, но тези номера не ги правят такива за каквито ми говориш, а разни тарикатчета

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Ristis Виж публикацията
    Пазарът на мед в България е пълна слободия и не може да се търси някаква логика в цената на меда, когато всеки си прави каквото иска и не се съобразява с нищо.

Продажбата на мед е сладка работа - търпи злоупотреби. Не можеш да изкараш 5 разфасовани прасета на една маса на прашния междуселски път, до табелата на селото, но мед от 5 кошера - можеш. Не се разваля, а е случайност някой да се натрови. Ама това, че центрофугата не е мита от как е купена, капачките на бурканите са от лютеницата на децата, а и малко пръскали арендаторите - на кой му дреме...

Цената винаги ще е необяснима, когато липсва контрол на дейността.

Интересно какво е виждането на КБП по този въпрос и какви стъпки могат да се предприемат, за да се защити общия интерес при продажбите на дребно?
    Нещата постепенно ще се нормализират от само себе си. Конкуренцията между продавачите става все по голяма, който продава читава продукция ще печели клиенти, който е мърляч ще губи и т.н.

Страница 121 от 496 ПърваПърва ... 2171111119120121122123131171221 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •