Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 21 от 39 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 201 до 210 от общо 385
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Уфффффффф... кАжи, честно... какъв е проблема?

Освен че "на дядо ти му има нещо..." Като не ти харесва какво е казал някой, тури му един пръст... надолу. Ма не го туряй на места където не би го облизал в последствие.
    Не разваляй впечатлението, "че си пич".

Поздрави,
    Жоро
    Проблем няма,ако някой не иска да му задават въпроси да не се включва в дискусиите,зададох конкретен въпрос виж как ми отговаря,защо мислиш ,че ме интересува кой какво си прави зайците ,мислех ,че има чалъм ,който не знам затова попитах,а комплексите на друго място.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Ок! Съжалявам, че се намесих. Давайте го по-спокойно.
    ..... И по-отговорно. За една седмица имаме повече мнения, отколкото повечето "заешки" форуми за една година....
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Хаха, Групи, личи си че нямаш школовка в зайчарските форуми. Тук разговорът е напълно джентълменски, даже отвреме навреме се усеща мирис на скъпи пури и старо бренди.
    Но да побъбрим още малко за приплодите. В първата седмица след раждането, малките са наистина малки и консумират малко. Зайката, каквато и да е, изхранва всичко каквото е родила и няма да ги усети. Втората седмица малките започват да приличат на нещо, консумацията нараства и тук си проличава вече дали зайцевъдът си е свършил добре работата, т.е. дали си е избрал хубава майка. През цялото това време сме длъжни да подаваме качествен, пълноценен фураж! Ако зайката е пускана "на кръв" започват да я ядат и отвътре и отвън. И какъв е смисълът тогава от това пускане? Да сме в играта. Единствено мога да го приема ако има бурна разгоненост след раждането, но ако зайката го направи това нещо и втория път - има пълнен заяк. Третата седмица-излизат си навън, опознават света, който не му стига храната почва да дърпа някое листенце люцерна и някоя гранулка, след него и другите. Следват още четири седмици при които зайката е хубаво да е с тях, но фуражът и водата са много важни! В този период вече зайцевъдът може и трябва да си прецени кога да пуска зайката при мъжкия, съобразно производствения план. Така знам и така разсъждавам аз и никога не махам. Както казах и напред, виждал съм 13 родени наведнъж и 11 отгледани. А най-важния показател по който оценявам една майка е колко зайчета от едно раждане са стигнали до реализация. Много добре знам разбира се какво е моето участие в изпълнението на тази задача и моите грешки не ги пиша на гърба на животинката. Вторият показател е за колко седмици бройката е готова за реализация, пак със съответните корекции. Ако махам зайчета, всяка една посредствена майка ще изпълни моите изисквания - значи няма да стане.
    За селски зайци говоря, разбира се.

П.п. Надявам се всички сте виждали хубава, добре подбрана свиня майка с малките?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Потребител
    Регистриран
    03.08.2012
    Пчеларски район
    Пазарджик
    До тук .... За три дни 5 зайкини родили ... От тях 4 х 8 бр. и една 10 бр. До петък чакам още 3 зайкини ..... Ще се похваля и за тях. До тук няма нито една незаплодила се, повечето зайкини и мъжкия са млади ...това им е сефтето а и заплождах и по две на ден

Цитат Първоначално публикувано от kseno Виж публикацията
    До тук .... За три дни 5 зайкини родили ... От тях 4 х 8 бр. и една 10 бр. До петък чакам още 3 зайкини ..... Ще се похваля и за тях. До тук няма нито една незаплодила се, повечето зайкини и мъжкия са млади ...това им е сефтето а и заплождах и по две на ден
    Да са ти живи и здрави ,според масовата практика по колко ще "махаш".

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Бравос! Здрави и живи и след 4 месеца пак да се похвалиш!
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Потребител
    Регистриран
    03.08.2012
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Росен Младенов Виж публикацията
    Да са ти живи и здрави ,според масовата практика по колко ще "махаш".
    В момента изчаквам и последната от трите които чаках ...ако се наложи правя някоя рокада и ако са в повече пак .....ще им се радват котките. Не оставям повече от 8 малки на зайкиня

Потребител
    Регистриран
    03.08.2012
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Равносметката до тук: 8 зайкини заплодени .....8 родили ..... Оставени по 8 бр. зайчета ...... + някоя и друга котка сита

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Уффф блазе ви. Аз още чакам... И 5-те зайки уж са заплодени. На 04.03 трябва да стават за палпация - ще падат тренировки Пробвам мъжкия - търся разлики с майките (внимателно разбира се).

Иначе днес поработих по прехраната. Набавих още 3 чувала с жито, един с царевица и един с ечемик. По принцип, ако нямах аз мерака, до сега две от бъдещите майки щяха да скочат в тавата... Ма сега няма да изкараме до зеленото, та се наложи да търся зърно по никое време.

Един страничен въпрос. Как се справяте с агресивните зайки? Не към поколението, а към почистващия персонал? Варианта с червения гердан е ясен...
    Тая новата гостенката мога да я вързвам да пази двора - спуска се като ротвайлер. И няма оправия и по-зле става...
    Този пост е редактиран от koragroup; 27.02.2015 в 18:56. Причина: допълнение
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от kseno Виж публикацията
    Равносметката до тук: 8 зайкини заплодени .....8 родили ..... Оставени по 8 бр. зайчета ...... + някоя и друга котка сита
    По този начин котките се преучават на зайчета и постоянно се навъртат около кошерите и безпокоят майките.Дори и изхвърлени в контейнера,котките пак ги намитат.Затова аз ги изхвърлям .....вече писах къде.

Страница 21 от 39 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •