Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 496 ПърваПърва ... 456781656106 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 4956
    Наблюдател
    Регистриран
    29.05.2011
    Колеги, миналата есен /2010г/ ходих на изложението в Ташмайдан - Белград-Сърбия, говорих с пчелари продаващи по сергиите, имаше хора с по 200-300 кошера, Цената , на която продаваха на дребно беше от 8-10лв за 900гр буркан, до 15лв за по-специфичните медове. На едро казаха, че им го купуват по 2 евро - букет. Имаше един с 300 кошера изнасяше за Италия в големи бидони,показа цяло албумче със снимки, видях и бидоните, но не ми каза цена, но все пак и той беше застанал там и продаваше бурканчета. Но восък и прополис там са 2 пъти по-скъпи от БГ - за изкупуване говоря.
    В Сърбия подхранват много през пролетта със захар и други такива, защото гонят акацията, много са подвижни пчелини.
    Това дали са приели закон за минимална цена в Сърбия ме съмнява - в БГ , а и в Европа това се счита за нелоялна конкуренция, пределни цени - да, но минимални няма как, става картел и е подсъдно.
    За себестойност говорите тук, така е, но и за добив говорете, трябва над 30-40кг от кошер да гоните иначе няма как да стане, ее зависи от района, но така е, иначе и в БГ щеше да садим банани, но не е районът за тях. Поздрави.
    И какво очаквате от нашите сдружения, то само двете вестничета като видите какво пишат - особено последния блой на ПиК, този форум е по-ценен от него, но сме абонати и няма как.

днес доиде една жена да и дам мед.пита ме колко ми дължи казах и 7 лв, дадох и 1 кг акациев. а тая ми се скара че навсякъде бил по 5-6 как можело такова нещо.аз и казах че и го подарявам и не искам пари, тая ме изгледа и си тръга, не взе меда въпреки че казах че и го подарявам.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Колега Gillan,
    Къде е това "навсякъде по 5-6 лева"? В Пловдив масово по пазарите е 8-9 лв/кг букет и 10 лв/кг. за акация и мана (говоря за хубав мед). Успех.
    Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Вчера на Женския пазар в София беше 6.50, пишеше реколта 2011.

Наблюдател
    Регистриран
    29.05.2011
    Цитат Първоначално публикувано от gillan
    днес доиде една жена да и дам мед.пита ме колко ми дължи казах и 7 лв, дадох и 1 кг акациев. а тая ми се скара че навсякъде бил по 5-6 как можело такова нещо.аз и казах че и го подарявам и не искам пари, тая ме изгледа и си тръга, не взе меда въпреки че казах че и го подарявам.
    Гилян, сложно нещо е цената, на която да продадеш, зависи в кой град/село/, зависи от вкусовите предпочитания на клиента, зависи на пазара ли си, от вкъщи ли. При мен на пазара е 6.50 за винтов буркан, аз от вкъщи го продавам за 6.00 ,но искам и буркан, без значение акация, липа, слънчоглед, а рапица почти не искат ,него го давам го на едро по 4лв.
    За подхранването - до миналата година захарта беше 1.20-1.30, много хора хранеха и по време на медосбора - злоупотребяват, явно им го купуват.
    За колегата с 20кг, важна е местността, силата на пчелите и тн, 30-40-50кг според годината не са преблем някъде без никаква захар по време на медосбора.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от vito456
    За колегата с 20кг, важна е местността, силата на пчелите и тн, 30-40-50кг според годината не са преблем някъде без никаква захар по време на медосбора.
    Да бе съгласих се. На някои места го наливат на мегданските чешми. :D Пък после се чудите защо не ви дават повече от 5-6 лева. Ами защото хората вече се усещат за шмекериите на някои добри наши колеги.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Ами Гилъне не се прави така бе баце,как няма да си иде жената - трябвало е да и дадеш бурканЯ със мед без пари,че да и донадиш на нея още 4лв.,да се извиниш,да помолиш за прошка и да обещаеш,че следващия път като я видиш,ще я почерпиш.

Възхищавал съм се на наглоста на някои хора - може да стигне до +безкрайност.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

тук в селото другите го продават за 7 или 8 зависи кой го продава. аз и го дадох с мой буркан даже, колкото до качеството си е само от акация. захар съм и давал още в наалото, по време на паша за мен е абсурдно да хи храня със захар.до колкото знам захарта колкото и помаа толкова и изтощава пчелите

при мене е още по-зле.....буркан от компот върви 6 лв и ако вдигнеш цената просто никой не взема....

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    В тази беднотия,ще почнем да се радваме,ако изобщо някой купува - реално при мен едва ли има повече от двама-трима човека от региона и то все комшии,които да си купуват мед,всичкия който реализирвам на дребно се изкупува от хора от големите градове и то предимно София.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Страница 6 от 496 ПърваПърва ... 456781656106 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •