Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 807 ПърваПърва ... 567891757107507 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 8061
    Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Ами защото това е поредното европейско постижение - дори хората,които се хранят със храни получили този сертификат акат във пригодени за целта торбички и после специален отряд минава и им ги сбира ...... толкова са полезни и безценни те,защото са биологично чисти.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Цитат Първоначално публикувано от ahilis
    Цитат Първоначално публикувано от Angel_A
    Колеги,
    Между другото не съм много сигурен дали това няма да е някаква предпоставка, чисто и просто да се опитат (за кой ли път) да ни вземат меда на безценица, защото е доказано (научно и лабораторно), че пчелите пречистват меда от всичко в т.ч. дори от тежки метали (взети са проби от мед добиван в района на КЦМ - Пловдив) в пробите на меда изследвани в лабораторията не са открити каквито и да било отклонения (различия) от нормален мед (добит в друг не замърсен район). Успех.
    В такъв случай защо говорим за екологичен мед? След като и в района на КЦМ меда е качествен тогава да ги наслагаме кошерите из промишлените зони и така...
    Колега,
    Не искам да споря с когото и да било, просто това което съм писал в поста е доказано и който иска може да го провери (нищо не съм писал за прашеца и самата култура от която е добиван меда !!!). Успех.
    Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Angel_A
    Колега,
    Не искам да споря с когото и да било, просто това което съм писал в поста е доказано и който иска може да го провери (нищо не съм писал за прашеца и самата култура от която е добиван меда !!!). Успех.
    Не съм казал, че ще спорим. Само мисълта ми беше, че надуваме фанфари за екологично отглеждане на пчели- програми правим, пари вземаме на килограм, а то какво излиза- меда навсякъде хубаааав? :D Да бе да- съгласих се.

Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    Много интересно ми стана като прочетох по горните постове на колегите и техните мнения.Аз не се имам за голям капацитет,но това което ни го показват при посещения на показни пчелини в повечето случаи е загадка.Какво имам предвид.Тези големи количества мед,които вадят не са само от паша.Там се налива ЯКО.Преди години посетих без предупреждение такъв пчелин и останах учуден.Това беше по време на цъфтеж на акацията.Човека бъркаше в 2 варела 200 литрови сироп.А пред зяпачите като моя милост казваше,че само леко ги подхранва рано на пролет и им слага питки през зимата.Положението беше повече от сконфузно.От този ден не посещавам такива УЧИТЕЛИ.Никой не знае какво правят особено нощес след 22 часа.А сега когато измислиха царевичните производни,говоря за фруктозни и глюкозни, просто не ми се мисли за меда... Всичко е въпрос на гледна точка и това кой какви цели си е поставил,но понякога не всеки ти казва всичко,особено това важи за тези пчелари които имат повече стаж и мислят другите с по малко стаж за втора ръка.По принцип избягвам такива МОЗЪЦИ.Много съм доволен от съфорумците защото и аз се уча от тях.Винаги можеш да научиш нещо от тях.До нови УСПЕХИ колеги.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Това е станало така,защото човека ..... хм всъщност не е правилно да кажа балък,защото наистина като кажеш на клиент със вестникарски познания,че подхранваш естествено го губиш.

Не знам как е правилно да се процедира в такива случаи - дядо ми съм го чувал да отговаря така,като го пита някой дали подхранва:

"дали подхранвам дядово ... слушай сега момче младо,ти си младо момче сега яко у силите си,не те знам имаш ли нямаш ли булка,ма като ти роди дете,не я храни па да видим какви ще ти ги откърми.Аз -каза,те разбирам много добре,ма не се прави така,ето ти едно бурканче мед от мен ти го давам,отиваш правиш му пълна анализа,ма във лаборатория със професори и хора дека са знаещи и са я учили тази работа,и като ми намериш нещо нередно у него да дойдеш и да ме заплюеш и да ми речеш,че съм мошенник"

Та в този стил - не казвам и не мога да твърдя какво качество е меда на колегата от Сърбия,но смятам,че след като нямам анализ на среща,не мога да си направя краен извод само от това,че съм го видял да прави сироп за подхранване.

п.п.но от друга страна,след като сте го хванали и то без да го търсите по бели гащи - ми балък си е :D

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от HINAP
    Много интересно ми стана като прочетох по горните постове на колегите и техните мнения.Аз не се имам за голям капацитет,но това което ни го показват при посещения на показни пчелини в повечето случаи е загадка.Какво имам предвид.Тези големи количества мед,които вадят не са само от паша.Там се налива ЯКО.Преди години посетих без предупреждение такъв пчелин и останах учуден.Това беше по време на цъфтеж на акацията.Човека бъркаше в 2 варела 200 литрови сироп.А пред зяпачите като моя милост казваше,че само леко ги подхранва рано на пролет и им слага питки през зимата.Положението беше повече от сконфузно.От този ден не посещавам такива УЧИТЕЛИ.Никой не знае какво правят особено нощес след 22 часа.А сега когато измислиха царевичните производни,говоря за фруктозни и глюкозни, просто не ми се мисли за меда... Всичко е въпрос на гледна точка и това кой какви цели си е поставил,но понякога не всеки ти казва всичко,особено това важи за тези пчелари които имат повече стаж и мислят другите с по малко стаж за втора ръка.По принцип избягвам такива МОЗЪЦИ.Много съм доволен от съфорумците защото и аз се уча от тях.Винаги можеш да научиш нещо от тях.До нови УСПЕХИ колеги.
    Ами аз често задавам въпроса за изосуита, но в повечето случаи ми се отминава въпроса. Ползвате ли го бе колеги? То много лесно се правят килограми с него, а е и евтин. Това да ти кажат- "извадих 100 кила от 1 кошер". Чудиш се маеш се и викаш аз пчелар ли съм що съм? :D Аз не мога 20 килограма да изкарам с триста зора, а тия майстори гледай какво правят. Видял си го два варела да бърка, ами те два ли ще са за целия сезон?

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Колега Кандо,
    Самият аз не използувам захар, но подбуждам (подхранвам) с мед (обяснил съм защо на други места във форума),но нека да правим разлика между подбудително подхранване, хранене и наливане (това последното е доста мек израз на това което съм виждал). Успех.
    Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    На колко семейства е това количество?

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
    темата все пак е цена на меда колеги :D

всеки има такива примери на времето бащата ми викаше ела с мен да те запозная с един голям пчелар всичко беше добре до мемента в които дядото с които ме запозна вика на бащата извинете ме за 10 минути и след малко с жена му хванали лейки почнаха да пълнят 10 големи гуми от трактор срязани на две и които до тогава мислех че използват за вода на пчелите и другите животинки...Оказа че дядката храни и то външно със сироп от май до септември нон стоп... а като си тръгнахме бащата ми вика а аз се чудех как всяка година има няма паша той вади по 10 тона мед...
    И ти се отклони де, ама карай. Така се вадят 10 тона мед. Така си ги хранили едно време в държавните пчелини - цистерната идва на заден ход и налива в гумите и гумите да може да са с по голям цолаж. :D Но и сега има тази практика- да не се лъжем.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    И аз се чудя,защо едно време същия този мед от държавните пчелини не се е купувал никъде по света - другия вариянт е да са били балъци из чужбина ..... интересно кое ли е вярното предположение!

Страница 7 от 807 ПърваПърва ... 567891757107507 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •