Здравейте колеги и за много години, вчера попаднах на тази тема и се зарибих да си направя описаното от Матеев устройство. разполагам с компютърно захранване с мощност 240 вата. Днес поръчах от Ebay въпросните DC-DC устройства. Обаче тъй като не съм особенно на ти с електрониката ми изникнаха някои глупави въпроси в главата на които ще се радвам да получа отговор.
1. Как се вързва резистора на изхода на + на - или на късо?
2. Защо се настройва изхода на 1.0V?
3. В процеса на работа напрежението само ли се регулира в зависимост от съпротивлението на дадената тел?
4. Какво се случва ако дадем двете клеми на късо?
Предполагам като започна да го сглобявам и други въпроси ще излязат. Ако има възможност и някаква схема да покаже Матеев ще съм му много благодарен (а ако някой ден някъде се засечем ще почерпя).
На снимката е показано описание на 12A 200W Adjustable DC-DC Step Down Converter Buck Module 4.5-30V to 0.8-32V
До скоро лепих основи с едно универсално зарядно за лаптоп което се регулираше от12 до 24 волта и 4.5 ампера . Всичко беше 6 докато един колега не ми подари няколко рамки обтелени с някаква по дебела тел. Като пробвах за загрея единия хоризонтален тел адаптера изпуши. Явно съпротивлението се оказа твърде малко и се укъси. С тънката тел се получаваше без проблем. Това ме кара да се замисля за правотата на колегата да се ползва така наречения генератор на ток (стига да не струва 200лв.)