Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 24 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 235
    Потребител
    Регистриран
    18.03.2013
    Пчеларски район
    общ. Козлодуй , обл. Враца
    тази практика не бе само в балгария.
    Е как можа да го напишеш това ?

Тази практика и в момента си е доста актуална за не малко страни. Смятам също , че една част от произведения мед в Сърбия и Турция си се реализира баш на европейския пазар .

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз друго се запитвам ако дадеш няколко грама антибиотик на кошер пролетта какво количество евентуално ще се натрупа в меда??
    Сигурно трябва да изядеш няколко тона мед да погълнеш такова количество антибиотик равняващо се на 1 хапче което почти всеки минава зимата през него.
    Всеобща тайна е че големите пчелини масово използват антибиотици защото последно време пчелата е станала много податлива на болести.
    Лично за мен това е пропаганда заради финансова облага.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ник ,последното дали е вярно.Аз не бих рискувал да хвърля няколко тона мед или да го дам на половин цена.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ако не смесвате медовите корпуси и рамки с плодниковите - всичко е наред. Третира се есенно време, когато медовите корпуси и рамки са махнати. Ако се натрупа някъде малко фумагилин - то това ще е само във восъка на плодниковите рамки.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ако не смесвате медовите корпуси и рамки с плодниковите - всичко е наред. Третира се есенно време, когато медовите корпуси и рамки са махнати. Ако се натрупа някъде малко фумагилин - то това ще е само във восъка на плодниковите рамки.
    ............................................и след 6месеца се изчиства, няма и помен от антибиотик.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Наблюдател
    Регистриран
    03.06.2014
    Пчеларски район
    СЕВЛИЕВО
    "Всеобща тайна е че големите пчелини масово използват антибиотици защото последно време пчелата е станала много податлива на болести."
    Дали си задаваш въпроса защо и поради какви причини се случва това?

Първо ще обвиним Ветеринарите.
    Второ ще обвиним Майкопроизводителите.
    Трето ще обвиним Крупните собственици на пчелини.
    Четвърто ще обвиним Българската наука до 1989 г. и тази до ден днешен.
    Пето ще обвиним Министерството на земеделието.
    Е то не остана . А - А - А - А - А забравихме БЪЛГАРСКИЯ ВЕЛИК ПЧЕЛАР /ВСЕЗНАЙКО/.
    Интересно мие дали повечето колеги знаят колко:
    Восък от Китай, Африка, Алжир, Мексико, Аржентина пристига в Балгария деклариран като суровина за козметика и преработван за основи : ами сигурно не.
    Пчелно млечице - внос от Китай където е пълно с вируси.
    Пчелен мед внос от Европа /страна на доставка Полша, произход Китай / и продаван в Търговските вериги.
    Дървен материал от страни в който вредители по пчелите са доста.
    Незаконни ветеринарни продукти. С недоказан ефект.

Да не забравяме и вноса на пчелни майки незаконно от страни с регистрирани огнища на МКБ и Трахеен Акар - и то пчелари щото били много хубави.
    Ако разгледате публикациите за разпространението на Нозема Церане ще ви стане ясно че тя силно е разпространена в вътрешността на страната а районите по границата са сравнително чисти --- Е от тук поне може да се направи един първичен извод че при такава картина това заболяване е внесено от човека в конкретен регион в страната и след това е започнало разпространение.
    В смисъл внос на пчели или майки купени от някоя "АПИМОНДИЯ" е ако разгледате внимателно то си проличава от кой регион или региони са най-силно поразени. И това не винаги го правят голени пчелари в повечето случаи са екскурзиантите дето ги тъпчат по джобовите.
    Та приписването на конкретно заболяване което се разпространявала от производители на майки или отводки / регистрирани или не регистрирани/ то е много удобно за постигане на конкретни цели. Така че ако го има значи го имат всички заболяването - Казана е един.
    Тогава си задайте въпроса - Кое зло да си изберем?

Лесно е да обвиняваме този или онзи но кой какво направи и каква лична отговорност носи - Ние българите сме оперирани от отговорност и то си личи всеки ден.

http://operaresearch.eu/files/reposi...igures2013.pdf

Сравнете сами фактите и разберете кое е по - големия проблем и кое ни е необходима.

Наблюдател
    Регистриран
    03.06.2014
    Пчеларски район
    СЕВЛИЕВО
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Матеев не подвеждай колегата. Атибиотиците са си антибиотици и са отлагат в питите. Явно пропускаш че пчелите пренасят нектар и перга вътре в кошера. Ако това е твоя практика нея пробутвай на другите.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз все още нямам практика, защото досега не съм виждал болест по моите пчелини. Това обаче не означава, че не ме е страх. Нали знаеш - само глупаците се учат от собствените си грешки. Умните хора се учат от грешките на другите. Та аз лично искам да съм наясно с първопричините, последствията, както и методите за противодействие. И ако някога дойде и при мене - искам да съм подготвен.

Наблюдател
    Регистриран
    03.06.2014
    Пчеларски район
    СЕВЛИЕВО
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	PCHELI 3.jpg
Прегледи:      229
Размер:	54.1 KB
ID:	2878Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	PCHELI 2.jpg
Прегледи:      234
Размер:	53.2 KB
ID:	2879Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	PCHELI 1.jpg
Прегледи:      222
Размер:	56.8 KB
ID:	2880

Да разведрим обстановката с малко снимки и приятни спомени. И за вас колеги, зима е всеки ги мисли но пролетта иде.
    Тези не са третирани.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Малко снимки и от мен.Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMAG0003.jpg
Прегледи:      190
Размер:	231.5 KB
ID:	2884

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSCF0683.jpg
Прегледи:      187
Размер:	253.2 KB
ID:	2881Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSCF0686.jpg
Прегледи:      189
Размер:	265.4 KB
ID:	2882Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSCF0700.jpg
Прегледи:      188
Размер:	256.2 KB
ID:	2883

Страница 14 от 24 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •