Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 33 от 41 ПърваПърва ... 233132333435 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 321 до 330 от общо 408
    Наблюдател
    Регистриран
    27.08.2013
    Пчеларски район
    общ.Хитрно
    На път съм да се откажа от тъпия Ви форум и да го хакна. Вече на няколко пъти откривам пропуски в php скрипта. Моля да не ми премахвате коментарите. Пропуснах да спомена, че истинската ми работа е PHP програмист. Поне ми обяснете защо ми премахвате коментарите.

Наблюдател
    Регистриран
    27.08.2013
    Пчеларски район
    общ.Хитрно
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Не си разбрал правилно статията. Пчелите забавят стареенето, но то започва отново в момента когато започнат да отглеждат пило. Да, пчелите могат да отглеждат пило, градят пити докато са живи, но започнат ли да го правят се износват. Количеството протеин в пчелата пада през цялата зима, но по-бавно и когато започне пилото, то пчелите буквално дават 100% от себе си за изхранването на новото поколение.
    Жлезите им могат да се рестартират и най-вероятно спират да отделят восък или изхранват пило просто защото са неефективни в това.
    Ето този коментар според мен е истината в цялата работа. Мерси колега.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Нещо интересно по темата за разделяне на кошер.https://www.youtube.com/watch?v=PFnq...yer_detailpage

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от beelover90 Виж публикацията
    На път съм да се откажа от тъпия Ви форум и да го хакна. Вече на няколко пъти откривам пропуски в php скрипта. Моля да не ми премахвате коментарите. Пропуснах да спомена, че истинската ми работа е PHP програмист. Поне ми обяснете защо ми премахвате коментарите.
    Ей, то вече си имаме и програмисти, сериозни пчелари с по 140 семейства. Браво!

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Всеки форум трябва да има и по един "Робин Худ".
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    В модераторския лог няма никаква активност от последните 4 дена. Това означава че никой модератор нищо не е премахвал от никъде ......

Много ти е лесно да си ИЗМИСЛИШ някаква причина, сам да си ПОВЯРВАШ в нея, след това да започнеш да ОБИЖДАШ и най-накрая да започнеш да се ЗАКАНВАШ и да планираш ОТМЪЩЕНИЕ ....... Невероятно но факт ......... И всичкото това в по-малко от 3 реда текст......

А защо поне за момент не се замисли дали случайно повредата не е в твоя телевизор? Каква е тази всеобща болест винаги да се търси вината в някой друг за собствените си грешки?

Наблюдател
    Регистриран
    27.08.2013
    Пчеларски район
    общ.Хитрно
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    В модераторския лог няма никаква активност от последните 4 дена. Това означава че никой модератор нищо не е премахвал от никъде ......

Много ти е лесно да си ИЗМИСЛИШ някаква причина, сам да си ПОВЯРВАШ в нея, след това да започнеш да ОБИЖДАШ и най-накрая да започнеш да се ЗАКАНВАШ и да планираш ОТМЪЩЕНИЕ ....... Невероятно но факт ......... И всичкото това в по-малко от 3 реда текст......

А защо поне за момент не се замисли дали случайно повредата не е в твоя телевизор? Каква е тази всеобща болест винаги да се търси вината в някой друг за собствените си грешки?
    Почти никой в този форум не пише по темата.Всеки напада другия и всеки иска да се изтъкне като нещо повече, а в същото време не се обосновава.Един колега правилно ми каза, че в този форум всички са новобранци пчелари(какъвто съм и аз де) и, че знаещите и можещи пчелари никога не обменят опит.А цялата катастрофа в българското пчеларство се дължи на това, че българина по природа е завистлив и не умее да работи в екип.Даже този форум доказва това.Не съм видял поне един да е писал нещо конкретно по темата. Даже да има нещо написано има пропуски, за които като попитаме и започват нападките.Пример е статията на joros.За мен тази статия е малко като от фантастичен филм.И аз от 2 години работя с двумайчини семейства, но има неща, които просто на практика не стават така, както той е написал и питам някои неща как ги прави и той не може или не иска да ми отговори точно,а шикалкави.Ето защо и аз ще подходя по "балкански" и няма да споделям повече опит в този форум.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Почти никой в този форум не пише по темата.Всеки напада другия и всеки иска да се изтъкне като нещо повече, а в същото време не се обосновава.Един колега правилно ми каза, че в този форум всички са новобранци пчелари(какъвто съм и аз де) и, че знаещите и можещи пчелари никога не обменят опит.А цялата катастрофа в българското пчеларство се дължи на това, че българина по природа е завистлив и не умее да работи в екип.Даже този форум доказва това.Не съм видял поне един да е писал нещо конкретно по темата. Даже да има нещо написано има пропуски, за които като попитаме и започват нападките.Пример е статията на joros.За мен тази статия е малко като от фантастичен филм.И аз от 2 години работя с двумайчини семейства, но има неща, които просто на практика не стават така, както той е написал и питам някои неща как ги прави и той не може или не иска да ми отговори точно,а шикалкави.Ето защо и аз ще подходя по "балкански" и няма да споделям повече опит в този форум.
    Здравей, колега щом за теб е като фантастичен филм а от две години работиш с двусемейни то как е за масата от пчелари, които изобщо не са и чували за това. Тъй като ти работиш по различна система и правиш неща, които аз не съм няма как да ти дам парченцата от ТВОЯ пъзел. Сигурен съм, че ще ги намериш. Ако имаш конкретни въпроси към моя метод мога и ще ти отговоря, дано да ти помогнат. За съжаление нямам дар слово като някои колеги да се обяснявам надълго и нашироко. Мисля, че всички тук малко или много сме пчелари и трябва да се разбираме с по-малко думи. А и пчеларството НЕ Е колективна(екипна) професия. И весело посрещане на НОВАТА ГОДИНА, нека тя да е по-успешна за нас пчеларите!

Потребител
    Регистриран
    18.02.2012
    Пчеларски район
    Свищов, В. Търново
    Според мен много зависи дали ще се получат работоте като писаното по книгите и от самите породи пчели. Един работи с едни пчели и след много опити стига до определен вариант на работа да ама друг прочел неговия вариян и го пробва ама с каква порода пчели? И после тя работата нестанала. При мен почти е невъзможно да обединя 2 майки разделени само с ХР, почти винаги пчелити си избират едната даже и да е двойна ХР. Сега пробвам и със снелгрова дъска и пак има изненади примерно им размена входовете и летящите пак намират входа на горното семейство. Това с местенето от средата на палета в крайщата не е гаранция, че летящата пчела ще се раздели 50 на 50. Според мен напъно нормално е в един пчелин за една година бройките на кошерите да се удвоят и да се извади мед, но ако държиш на бройката значи трябва се пробва.

Автор
    Регистриран
    16.04.2013
    Пчеларски район
    Хасково
    Благодаря за мнението, колега. За много години. Да сте живи и здрави и много берекет през 2015г.

Страница 33 от 41 ПърваПърва ... 233132333435 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •