Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 33 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 327
    Потребител
    Регистриран
    17.01.2013
    Колкото е по-студено, толкова повече храна консумира семейството за поддържане на оптималната температура на кълбото. По-голямо физиологично напрежение за топло образуването изпитват пчелите на слабите семейства, защото за да поддържа необходимата температура в кълбото, по-слабото семейство ще трябва да изконсумира относително по-голямо количество храна (пресметнато на килограм пчели). Ако разсъждаваме по Матеевата логика то най-малко мед се консумира в кошер без пчели.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от динев Виж публикацията
    ......Ако разсъждаваме по Матеевата логика, то най-малко мед се консумира в кошер без пчели.
    А нима това не е вярно?

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ако не се лъжа, колегата беше споменал за 250.

П.п. Това в отговор на пост 80, на Искрен.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Ако не се лъжа, колегата беше споменал за 250.

П.п. Това в отговор на пост 80, на Искрен.
    Ако помни всичко от до за 250 кошера - евала му тогава! Млад е, получава му се, ама след десеттина години дали пак ще е със същата "свежа памет", и заслужава ли си да се хаби такъв ресурс?!?
    И, това ме кара да се сетя за един виц:

<<Един шеф на фирма имал нужда от счетоводител и провежда интервю:
    Влиза първият кандидат, и шефа го пита:
    -Колко е две по две?
    -Четири! - отговорил бързо и без да се замисли кандидат счетоводителя.
    -Благодаря, ще Ви се обдами... - изпроводил го шефа.
    Влиза втори кандидат. Същият въпрос. Позамислил се кандидата, почесъл се зад връта и отговорил:
    -Четири!
    -Благодаря! - и той бил изпроводен из кабинета на шефа...
    Влиза трети катдидат. Същият въпрос.
    -Колко е две по две? - пита шефа.
    -Дайте ми лист и молив, да го сметна! - казал кандидата.
    -Честито! Назначен сте! - израдвал се шефа, че си е намерил точният човек.>>

Извода, е че РАЗумният не се напряга да помни всичко, ами си записва.

Наблюдател
    Регистриран
    27.08.2013
    Пчеларски район
    общ.Хитрно
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Ако ги броиш на пръсти - ясно е че ще ги помниш! Ама я ходи помни всичко от-до за двуцифрен брой пчелини с три-четири цифрен брой кошери - успех!!!
    Колега аз лично не познавам и не съм чувал пчелари в България(дано занапред да има много), които имат по 15 пчелина и отглеждат 5000 семейства(примерно). Аз лично имам 2 пчелина и 140 семейства. Но както и да е.Нали форумът е създаден, за да си обменяме опит. Аз споделям моите наблюдения върху живота на пчелите. Много бих се радвал всички други също да правят така, но в прочетеното във форума досега 95% са спорове и нападки над способностите на отделни пчелари.Примерно преди малко видях темата "мишки" реших да вляза и да прочета нещо интересно, а се натъкнах на обяснения кога е било хубаво да се научи граматиката. Колегите, които ще прочетат този пост, моля да пишете по темата.Благодаря.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от beelover90 Виж публикацията
    Колега аз лично не познавам и не съм чувал пчелари в България(дано занапред да има много), които имат по 15 пчелина и отглеждат 5000 семейства(примерно). Аз лично имам 2 пчелина и 140 семейства. Но както и да е.Нали форумът е създаден, за да си обменяме опит. Аз споделям моите наблюдения върху живота на пчелите. Много бих се радвал всички други също да правят така, но в прочетеното във форума досега 95% са спорове и нападки над способностите на отделни пчелари.Примерно преди малко видях темата "мишки" реших да вляза и да прочета нещо интересно, а се натъкнах на обяснения кога е било хубаво да се научи граматиката. Колегите, които ще прочетат този пост, моля да пишете по темата.Благодаря.
    Офф, ще ме караш пак да ни повтарям същото като в темата за "Развитие на пчелина", че трябва повечко да се поогледаш, поослушаш и повишиш знанията си(както там колегите, публикуваха данни за това което ти не го знаеш и се съвняваш в него). Това, че ти не знаеш за нещо, и не си чувал за него, то не означава по подразбиране, че не съществува - но явно за теб е така...?!?
    Колкото до забележките за грамотността и граматиката, то те са напълно основателни и уместни, въпреки че са безсмислени, понеже почти никой не си взема бележка от тия забележки и трудно се поправя, не малко такива случаи имаше преди време - сърдитни и олялия до небесата(най-вече от страна на обектите на забележките), нима теб ти е много приятно да четеш нещо на шльокавица, или гладък текст без главни букви и препинателни знаци, и тем подобни?!? Повярвай ми, в момента тия забележки направо са си в кръга на шегата...

Наблюдател
    Регистриран
    27.08.2013
    Пчеларски район
    общ.Хитрно
    .z

Офф, ще ме караш пак да ни повтарям същото като в темата за "Развитие на пчелина", че трябва повечко да се поогледаш, поослушаш и повишиш знанията си(както там колегите, публикуваха данни за това което ти не го знаеш и се съвняваш в него). Това, че ти не знаеш за нещо, и не си чувал за него, то не означава по подразбиране, че не съществува - но явно за теб е така...?!?
    Колкото до забележките за грамотността и граматиката, то те са напълно основателни и уместни, въпреки че са безсмислени, понеже почти никой не си взема бележка от тия забележки и трудно се поправя, не малко такива случаи имаше преди време - сърдитни и олялия до небесата(най-вече от страна на обектите на забележките), нима теб ти е много приятно да четеш нещо на шльокавица, или гладък текст без главни букви и препинателни знаци, и тем подобни?!? Повярвай ми, в момента тия забележки направо са си в кръга на шегата...
    Нали този форум е замислен,за да научим Ние по-незнаещите от Вас по-знаещите или аз не съм разбрал идеологията на форума?Ами, щом ми се губи нещо според теб поправи ме и ми кажи кое изпускам.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Нали този форум е замислен,за да научим Ние по-незнаещите от Вас по-знаещите или аз не съм разбрал идеологията на форума?Ами, щом ми се губи нещо според теб поправи ме и ми кажи кое изпускам.
    Ами, да такъв е замисъла и доста неща ти се обясняват, дори и с препратки към статии за да ти се докаже истинността на дадено твърдение, а ти продължаваш с мнителността, а сега, даже и форума искаш да хакваш - направо звучиш като някой на който са му изяли десерта, или по скоро като малко дете, което си е счупило любимата играчка...

Наблюдател
    Регистриран
    27.08.2013
    Пчеларски район
    общ.Хитрно
    Ами, да такъв е замисъла и доста неща ти се обясняват, дори и с препратки към статии за да ти се докаже истинността на дадено твърдение, а ти продължаваш с мнителността, а сега, даже и форума искаш да хакваш - направо звучиш като някой на който са му изяли десерта, или по скоро като малко дете, което си е счупило любимата играчка...
    Аз съм склонен да вярвам повече на това, което съм констатирал като пчелар.Дразня се, защото ми се премахват коментарите. Исках да отговоря на един колега, но не можах, защото не видях назад в историята какво съм писал.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Аз съм склонен да вярвам повече на това, което съм констатирал като пчелар.Дразня се, защото ми се премахват коментарите. Исках да отговоря на един колега, но не можах, защото не видях назад в историята какво съм писал.
    По тоя въпрос би трябвало да се обърнеш към администраторите и модераторите.

Страница 9 от 33 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •