Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 37 от 82 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 361 до 370 от общо 819
    Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Ами няма нужда да имаш практика, достатъчно е да имаш общи познания, за да си отговориш.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Е тогава явно аз ги нямам

п.п.жалко имах повече доверие на ДБ система :D - това със разпечатването на венци бих казал,че е огромен недостатък,но който е по-работлив няма да го сбърка примерно да речем грубо на 200х5=1000 пити венците,но определено това (за мен) е достатъчна причина да се предпочат многокорпусните системи.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Абе венци...глупости.
    Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от kando
    Е тогава явно аз ги нямам

п.п.жалко имах повече доверие на ДБ система :D - това със разпечатването на венци бих казал,че е огромен недостатък,но който е по-работлив няма да го сбърка примерно да речем грубо на 200х5=1000 пити венците,но определено това (за мен) е достатъчна причина да се предпочат многокорпусните системи.
    Ти избираш.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Цитат Първоначално публикувано от kando
    И какви проблеми евентуално биха се получили,ако се сложи магазин?

п.п.и меда от тези венци,които ще разпечатаме къде ще го пренесат тогава пчелите?
    (и м/у другото при ранно пролетния нектар/мед,очаквам малко по-различно да се получава със запечатката,но да речем този въпрос ще го оставим настрана)
    Колега,
    Ако се сложи магазин (при мен се е получавало както писах по-горе в темата) и хване един студ проблема е налице: простудено пило, каменно пило, намалено яйцеснасяне на майката и т.н..
    Меда от венците поради липса на магазин къде могат да го пренесат ??? ами на другите пити или ако сложиш магазин естестествено по-горе. Нали затова посъветвах колегата да разпечата венеца над пилото !!! Успех.
    Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.

колеги пра дядо ми и на баба ми брат и бяха бъчвари, та имам 2 дърводелски работилници. а пък и образованието си съм завършил в дърводелско училище. та ако някой има чертежи на Д.Б. 12 рамкови да ги пусне, че не ми се дават по 70 кинта за кошер при положение че мога да си ги изработя сам. ( а и заплатата ми от 180 кинта) не ми позволява да купувам много кошери

ще си правя кошери за мен, не си падам по бизнесменството

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Ачка не ми се обяснява - особенно след като Ирис ми писа двойка изгубих ептем желание .... надявах се поне на три на релси,ама ...... ти си лошо Ирис,лошо

п.п.за сега замълчавам унизен,принизен и сгълчан,за да си помисля внимателно какво ще избера byeee i'll be back

колеги кажете как да наредя магазинните пити в центрофугата, че нямам на идея как се редят. а след малко почвам да въртя

ако има снимка още по добре

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Колега,
    Каква ти е центруфугата ??? Радиална или хордиална.
    Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ако е хордиална редиш питите с долна летва по посока на въртене,ако е радиална с горната летва на вън.

Страница 37 от 82 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •