Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 17 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 165
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Не е вярно че не може да развие повече от 8-9 пити с пило.Имам десетина 12-ка ДБ и е имало случаи когато има пило на 11 пити,средно на 70% според мен.
    В книгите пише, че крайните две пити са с мед. Да ама не. Както казва колегата питите са пълни с пило от край до край, а аз имам и 14-ци.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колеги аз имам 70 ДБ 12 и сега като ви чета се сещам ,че последните години рядко стигат 9-10 рамки пило.Дали от отравяне ,дали от майките?Вие с какви майки работите?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Не е вярно че не може да развие повече от 8-9 пити с пило.Имам десетина 12-ка ДБ и е имало случаи когато има пило на 11 пити,средно на 70% според мен.
    Няма как майка, снасяща по 2000 яйца на ден, да запълни с пило повече от 42 000 килийки, тъй като на 21-вия ден всички яйца се раждат и килийките се освобождават.

Ето сметките: 21 * 2000 = 42 000. Това е математиката и с нея не може да се спори ........

Ако пилото ви е разпиляно на повече от 7-8 пити, значи коефициента на запълване е малък .......

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Колеги аз имам 70 ДБ 12 и сега като ви чета се сещам ,че последните години рядко стигат 9-10 рамки пило.Дали от отравяне ,дали от майките?Вие с какви майки работите?
    Аз работя с Елитикус незнайникус и съм доволен. Както съм казал - не робувам на теорията, че има някакви селекции, и че като се прави някаква селекция се подобряват кой знае колко качествата. То ако беше така до сега щяхме да имаме майки като крави.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Няма как майка, снасяща по 2000 яйца на ден, да запълни с пило повече от 42 000 килийки, тъй като на 21-вия ден всички яйца се раждат и килийките се освобождават.

Ето сметките: 21 * 2000 = 42 000. Това е математиката и с нея не може да се спори ........

Ако пилото ви е разпиляно на повече от 7-8 пити, значи коефициента на запълване е малък .......
    Матеев все искам да те питам. Тези майки, които снасят по 2000 яйца, кога си ги видял да го правят и всеки ден ли го правят? Това да не са Сингер машини. Това е математиката, но понякога се намесва и природата, а в нея има и биология, и химия, и физика. Ти много добре го знаеш. Там също властват някои закони, които също не отстъпват на математиката по важност.

Снасянето на 1900 - 2000 яйца е епизодично явление, а не всекидневно.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Моите майки би трябвало да са потомки на родопиката.По принцип и аз съм доволен от тях ,ама като чета тук за какви резултати се говори ,взех да се замислям.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Моите майки би трябвало да са потомки на родопиката.По принцип и аз съм доволен от тях ,ама като чета тук за какви резултати се говори ,взех да се замислям.
    Ами как няма да се замисляш, като се пишат неща, които граничат с абсурдното. 100 кила мед от кошер, че и повече, 2000 яйца на ден, че и повече, 100 000 пчели в кошер, че и повече и т.н.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ами как няма да се замисляш, като се пишат неща, които граничат с абсурдното. 100 кила мед от кошер, че и повече, 2000 яйца на ден, че и повече, 100 000 пчели в кошер, че и повече и т.н.
    Разбира се , че сто кг от кошер е постижимо и възможно за сезон. Останалите сметки не ме интересуват, килийки и прочее.
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Не 100 кила мед, а 200 кила и то в Канада. И аз не съм виждал слон, но вярвам, че ги има.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от спартак Виж публикацията
    Разбира се , че сто кг от кошер е постижимо и възможно за сезон. Останалите сметки не ме интересуват, килийки и прочее.
    Дааа, Брат Адам бил вадил и 300. Това ще ми го кажат само след малко. Ако се случи да се получи толкова то това е единичен случай в пчелина. Трябва да има и прекрасни условия през цялото лято за да се получи тоз благодат, но едва ли ще се получи такава поредица от благоприятни условия. Сами виждате как стоят нещата. Ако беше така нямаше да плачем за помощ от държавата, че годината била лоша.

Страница 10 от 17 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •