Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 107 от 683 ПърваПърва ... 75797105106107108109117157207607 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,061 до 1,070 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Кошера е даданблат и преградна дъска не знам какво е.Въпроса е,защо не е на питите с мед и защо толкова малко пчели са останали.В момента е двайсетина градуса и не е проблем да се прехвърли на меда.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Аз мисля ,че майката е минала на тази пита ,защото е тъмна а на другите тъмни не е имало място за снасяне.Веднаж снесла там ,вече не се е върнала обратно.Смятам ,че проблема идва от светлите пити ,в които не е отглеждано пило.Проблема се явява, когат има светли и тъмни пити ,ако са само светли -не.Останали са малко пчели защото през цялото време са давали жертви мъчейки се да спрат крадците.Такова малко семейство ,аз бих зазимил на един корпус с 2-3 см.прелка.Знам колко е гадно да загубиш семейство още през есента.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Кошера е даданблат и преградна дъска не знам какво е.Въпроса е,защо не е на питите с мед и защо толкова малко пчели са останали.В момента е двайсетина градуса и не е проблем да се прехвърли на меда.
    И при мен така се получи с един кошер. Август - септември избяга заради акара и малдите пчели си произведоха нова майка и като се върна оплодена отиде на едни стари пити далече от меда. Сега съм го прибрал в къщата, но не вярвам да изкара зимата.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Само крайната пита е по нова,останалите са по стари,затова съм я оставил последна.Питите са пълни доста но отдоло има 5-6 см. най малко празни килийки,затова като я зазимявах отдолу съм сложил магазин в който имаше малко рамки с мед с идеята да направят кълбото между магазина и корпуса.Относно кражбата досега е нямало нападение защото пред прелката има много малко умрели пчели.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Това ми е отводка и майката си снасяше без проблем.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Това ми е отводка и майката си снасяше без проблем.
    Същата работа, силна отводка майката работеше идеално и в края на август отварям гледам останали малко пчели и маточници, летящата пчела и белязаната мака ги няма.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    При мен няма маточници,майката би трябвало да е същата.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Tarty ,имаш ли наблюдение за отслабване при други семейства.При мен страшно се опитват да крадат.Оставих една търтовка стеснена на 4 рамки ,на изживяване .Очаквах да я ликвидират , но учудващо до преди 2 дни ,не бяха успели.Сега пишейки съжалявам ,че не я погледнах.Просто така от любопитство.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Да имам.Но странното е че отводките са кажи речи без проблем,а старите семейства изведнъж се сринаха,останаха направо без пчели.Само семействата в стериопорните кошери са безпроблемни с изключение на два три броя.Имам десетина кражби но го отдавам на тимола с който опушвах.Лошото е,че както разбирам не е само при мен а на много места в Странджата,има много загинали семейства,хората само прибират рамки от празните кошери.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колега tarty, това последното звучи много зле.Досега не бях чул за смъртност в Странджа.При мен също имаше срив при няколко от старите семейства,но го отдавам на акара,който тази година просто ме изуми с нашествието си.При мен една отводка ми поднесе подобна изненада - преди 20 дена отварям да третирам и гледам - малко пчели,малко запечатано пило в средата и 4 свищеви маточника.Майката беше от самосмяна,снасяше много добре и преди това имаше плътно покритие на 4 пити ДБ.Според мен акара ще ни разкаже играта тази година.Дори и съборен от пчелите,тепърва ще берем плодовете на неговия труд,така да се каже.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Страница 107 от 683 ПърваПърва ... 75797105106107108109117157207607 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •