Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 20 от 41 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 191 до 200 от общо 408
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Дамяне какъв е тоя восък по 24лв?
    Какъв е този добив по 80 кг. мед? Не е невъзможно ама се случва веднъж на ........
    Кой бг. изкупвач търси пестициди във восъка?

Приятелски съвет: Увличаш се да коментираш всякакви теми и за мен лично е леко дразнещо да "преливаш" от всички теми във форума.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    До колкото съм чел производството на восък няма нищо общо с производството на мед,сиреч ако произведът пчелите повече восък не означава че ще намалят меда.Младите пчели така или иначе си прозвеждат восък и ако няма какво да градят восъка на люспици се изхвърля така че Дамяне си в грешка прочети Календарен Справочник на Пчеларя.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Дамяне какъв е тоя восък по 24лв?
    Какъв е този добив по 80 кг. мед? Не е невъзможно ама се случва веднъж на ........
    Кой бг. изкупвач търси пестициди във восъка?

Приятелски съвет: Увличаш се да коментираш всякакви теми и за мен лично е леко дразнещо да "преливаш" от всички теми във форума.
    Говорим при 1кг восък = 8кг мед прочети отново 1:8 според повечето пчелари, аз не мисля така, но нямам намерение да споря и го оставих така.
    За 10кг восък трябват 80кг мед по горнирните сметки.
    И за 80кг можеш да вземеш 400лв. - КОЕ НЕ Е ЯСНО?
    Четете през ред и после аз съм виновен, че не сте разбрали.
    КОЙ Е КАЗАЛ НЕЩО ЗА БГ ИЗКУПВАЧИ?!?!?!

НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ ПОВЕЧЕ!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Няма каво да ми се фръцкаш като ощипана мома. Определено се опитвам да чета не през ред, и никой не ми е виновен за нищо. Зададох малко уточняващи въпроси за да те върна на земята и като гледам колко безумно активен си не виждам проблем просто да отговориш. Слезни на земята и си представи, че има и други мнения освен твоето, че може да ни си разбрал правилно някоя от стотиците диаграми изследвания, реклами и т.н. които четеш ежедневно. Може и да научиш нещо ако изслушваш, а не само да плямпаш и да си "на всяко гърне мерудия"
    И пак ти казвам че сметките ти не излизат никакви защото боравиш с много неизвестни и си ги нагласяш.Не съм срещнал никакви доказателства по темата за 8 към 1 или както пък аз съм чувал от доста места за 5 към 1. Цените за восъка си ги изсмука от пръстите защото в момента в БГ такива цени НЯМА и няма да има в близките години, а за износ на восък на тези цени просто са някакви среднощни блянове. Сега ще ми извадиш някакви линкове от "майна си райна" ама няма смисъл защото никой няма да изнесе за там, а години още ще си продаваме восъка на цени от 5-7 евро. (такава е цената и в Германия)
    Нямаш абсолютно никакво чувство че прекаляваш и бях убеден, че няма да съм аз човека който ще се опита да те поспре малко ама явно не съм достатъчно търпелив. Нямам нищо лично срещу теб и постовете ти са смислени и по темите ама ...........

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Няма каво да ми се фръцкаш като ощипана мома. Определено се опитвам да чета не през ред, и никой не ми е виновен за нищо. Зададох малко уточняващи въпроси за да те върна на земята и като гледам колко безумно активен си не виждам проблем просто да отговориш. Слезни на земята и си представи, че има и други мнения освен твоето, че може да ни си разбрал правилно някоя от стотиците диаграми изследвания, реклами и т.н. които четеш ежедневно. Може и да научиш нещо ако изслушваш, а не само да плямпаш и да си "на всяко гърне мерудия"
    И пак ти казвам че сметките ти не излизат никакви защото боравиш с много неизвестни и си ги нагласяш.Не съм срещнал никакви доказателства по темата за 8 към 1 или както пък аз съм чувал от доста места за 5 към 1. Цените за восъка си ги изсмука от пръстите защото в момента в БГ такива цени НЯМА и няма да има в близките години, а за износ на восък на тези цени просто са някакви среднощни блянове. Сега ще ми извадиш някакви линкове от "майна си райна" ама няма смисъл защото никой няма да изнесе за там, а години още ще си продаваме восъка на цени от 5-7 евро. (такава е цената и в Германия)
    Нямаш абсолютно никакво чувство че прекаляваш и бях убеден, че няма да съм аз човека който ще се опита да те поспре малко ама явно не съм достатъчно търпелив. Нямам нищо лично срещу теб и постовете ти са смислени и по темите ама ...........
    Писна ми да чета заяжданици.
    Не съм казал, че няма други мнения и единствено гледам да дам информацията с която разполагам.
    Не съм казал, че няма какво да науча, дори напротив тук има хора разбиращи много повече от мен по определени теми и се възползвам колкото мога.
    Много по трудно е да намериш цялата информация, да я сдърчеш и отсееш, отколкото да вземеш всичко готово.
    Казваш 5:1, а аз съм срещал 30:1 и точно да избегна подобни спорове писах 8:1 и тъй като не съм го проверил лично ще се съглася с това което казваш.
    На много места пише, че след време жлезата атрофира, което не смятам, че е вярно.
    Пчелите в края на живота си могат да отделят восък при нужда и пак не ми се спори и точно затова казах атрофират както го пише.
    Много ясно казах, че всеки восък си има пазар и цените са много различни.
    Остави собствения износ настрана. Лесно можеш да провериш каква е цената на която продават БГ фирми по телефон и по интернет.
    Като ти предложат жълт восък на цена под 4 Евро поне малко съмнения трябва да имаш нали?!?!?
    Трябва веднага да ти стане ясно, че масово се правят миксове с парафин и се въртят едни огрномни количества некачествен восък.
    Като започнат да ти се свличат основи пак помисли дали това вътре не е точно парафинен микс.
    Летите основи са по-твърди от "валираните" (да съм коректен).
    А восъка с "добавки" лепне по валяците много повече и създава проблеми - смятам, че ще се потвърди от производителите на основи.
    Восъка губи качествата си при прегряване и при многократната му употреба предполагам, че ще има огромна разлика.
    Разликата между пчелния восък и парафина можеш да намериш в температурата на топене, плътността и киселинността и лесно можеш да провериш какво си купил.
    Има и други изкуствени восъци и предполагам, че се ползват при добра цена.
    Хайде сега си помисли при дефицит на пчелен восък какво се случва...
    След като ясно и многократно съм казвал, че не третирам за вароа, то според теб дали не съм си направил сметката.

Спирам да пиша по каквата и да била тема...можете да си говорите и няма да преча.
    Тихичко ще си чета от ъгъла.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Наблюдател
    Регистриран
    28.06.2014
    Пчеларски район
    gr.Tervel
    Дамяне,колега не си го слагай много на сърце това със заяждането.И мен ме направиха на нищо още на първия пост,но не им се сърдя да са живи и здрави.Не може да бъдеш разбран от всички на 100% правилно.Така,че който разбрал разбрал и това е.За мен твоите постове са доста компетентни и човек има какво да научи от тях.Ако може само да подкрепяш думите си с доказателства ,защото така ще бъдеш по-убедителен(става въпрос за цената на восъка).Поздрави!

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията

Тихичко ще си чета от ъгъла.
    Хаха- много станахме в ъгъла.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ха ха, спяща клетка на Ал кайда
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Ха ха, спяща клетка на Ал кайда
    Туй оченце да ти се струва спящо? Хаха.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ahilis Виж публикацията
    Туй оченце да ти се струва спящо? Хаха.
    ...шлема повече ти ходеше!!!

Страница 20 от 41 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •