Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 47 от 127 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 461 до 470 от общо 1262
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Да, прав си! Живял съм достатъчно и при социализЪма и при дУмокрацията за да се науча да се оправям сам във всяка ситуация, а не да се жалвам. А за ваксините нещата ги знам от член на семейството - ветеринарен лекар. Когато пламна епидемията се поинтересувах какво точно става. Оказа се поредната издънка на държавата - да не се плаща за профилактика на ветеринарите. До колкото знам и за пчеларите е така - плащате си кеш за да ви заверят дневниците. А сега се правят господа служителите от земеделското министерство на ущипани моми - виждате ли, дойде ни изневиделица.

Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Значи за ваксина: Първо щяха да искат одобрение от ЕС за нея, след това да я купуват!
    То докато го получат няма да остане добитък да я приложат! Цяла България е пламнала!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    И не се учудвайте, че ще ни вдигнат осигуровките. Бях сигурен че ще стане, кражбите в КТБ и "безплатните" концерти на Бареков все някой трябва да ги плати. Безплатен сеир няма а ние сме доказани сеирджии.
    Винаги може по-добре.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Какво ви учудва в подписания документ?
    Ако в документа пишеше, че ще търсят нефт на Побити камъни, Седемте рилски езера и Белоградчишките скали?!
    Земята описана в документите струва повече като материално и нематериално наследство от горните взети заедно.
    В с.Тюленово е открит първия нефт в България.
    Земята там се изкупува от години през фирми с подставени лица, но зад тях е (групировка с три букви започваща с "Т").
    Сега търсят нефтения джоб, защото вярват, че старите находища са странични, а главното е около тях.
    Проблема е, че дори една капка нефт да се разлее това е бедствие за екосредата.
    "Дуранкулашкото езеро е сред най-значимите и най-добре запазените крайбрежни влажни зони в България, с международно значение за опазването на повече от 260 вида редки и застрашени от изчезване растения и животни."

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Абе то намерят ли нефт, моментално всички ще забравят за екологията. Проблема не е в това - и друг път човечеството е унищожавало безценни исторически находки или природни забележителности, в името на собствения си кеф. Нищо ново под небето - ще го направим пак. Лошото обаче е, че дори и да се открие нефт, от него няма да спечели България, а някоя западна фирма. Нали помните как продадохме на безценица златното находище в Челопеч. И сега друг печели от златото, а за нас българите остава мръсотията и цял един регион, унищожен от хиляди тонове сярна киселина (това е отпаден продукт на мината). С петрола ще стане същото - друг ще печели, а за българите ще остане унищожената природа. Хе-хе - и някое друго милионче в джобовете на властимащите.......

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Абе то намерят ли нефт, моментално всички ще забравят за екологията. Проблема не е в това - и друг път човечеството е унищожавало безценни исторически находки или природни забележителности, в името на собствения си кеф. Нищо ново под небето - ще го направим пак. Лошото обаче е, че дори и да се открие нефт, от него няма да спечели България, а някоя западна фирма. Нали помните как продадохме на безценица златното находище в Челопеч. И сега друг печели от златото, а за нас българите остава мръсотията и цял един регион, унищожен от хиляди тонове сярна киселина (това е отпаден продукт на мината). С петрола ще стане същото - друг ще печели, а за българите ще остане унищожената природа. Хе-хе - и някое друго милионче в джобовете на властимащите.......
    Матеев, абсолютно си прав, че винаги има компромис с екологията и няма как да бъде иначе.
    Но нека си направим сметката залужава ли си да замърсим Добруджата изхранваща цяла България.
    Няма как да приема, че интереса на една чужда компания ще съвпадне с интереса на обществото.
    В БЪЛГАРИЯ СЕ ИНВЕСТИРА НА КАФЯВА И ЧЕРНА ПОЛЯНА. - колкото по-скоро го разберат хората, то толкова по-бързо ще спрат да целуват краката на чуждите инвеститори.
    Идват инвеститори, купуват завод и го затварят или го използват за мръсната работа дето Европа не я ще.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Матеев, абсолютно си прав, че винаги има компромис с екологията и няма как да бъде иначе.
    Но нека си направим сметката залужава ли си да замърсим Добруджата изхранваща цяла България.
    Няма как да приема, че интереса на една чужда компания ще съвпадне с интереса на обществото.
    В БЪЛГАРИЯ СЕ ИНВЕСТИРА НА КАФЯВА И ЧЕРНА ПОЛЯНА. - колкото по-скоро го разберат хората, то толкова по-бързо ще спрат да целуват краката на чуждите инвеститори.
    Идват инвеститори, купуват завод и го затварят или го използват за мръсната работа дето Европа не я ще.
    Напълно те подкрепям!!! В използването на природните богатства на страната никакви чуждестранни инвестиции и концесии не бива да се допускат.
    Колкото до това находище на нефт и газ - за него се говореше още при социализма. Направиха се проучвания, даже имаше и малко добив и нещата спряха. Геолозите стигнаха до извода, че има огромно находище, но е дълбоко и добива ще излиза много по-скъпо от евтиния тогава внос от СССР по линия на СИВ. Тогава се взе мъдрото решение то да бъде запазено за идните поколения.
    Явно сега му е дошло времето, защото ония смучковци румънците напреднаха много със сондажите в морето и даже се говори вече за промишлен добив на газ. А находището е едно и се простира в двете страни и в Черно море.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    И аз храня подобни съмнения. Такива нефтени находища обикновенно представляват подземни езера с диаметър 100, 200 и повече километра. И има голяма вероятност езерото на румънския нефт да се простира и под България. И докато нашите управници се помайват, търсейки по-голяма комисионна, румънците ще го изсмучат. Ха-ха...... за пореден път засягаме темата за НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО, което нашите управници напоследък правят едва ли не ежедневно във всяка една сфера от икономиката, борейки се предимно за тяхната си лична комисионна, а не за интересите на народа и държавата като цяло.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    По всичко личи,че идеята се възприема от всички,с изключение на тези които са главните потърпевши : http://darikfinance.bg/novini/109425...0+%E4%F3%F8%E8

Щом така искат,аз повече няма да се пререгистрирам.Прехвърлям всичко на пенсионер,а аз ще си харча осигуровките по мое усмотрение.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    По всичко личи,че идеята се възприема от всички,с изключение на тези които са главните потърпевши : http://darikfinance.bg/novini/109425...0+%E4%F3%F8%E8

Щом така искат,аз повече няма да се пререгистрирам.Прехвърлям всичко на пенсионер,а аз ще си харча осигуровките по мое усмотрение.
    Е то това си е ясно нали за това плащаме на счетоводители...въпроса е защо държавата е винаги срещу хората.
    Докато държавата е мащеха, аз съм за гъби.
    Аз не виждам логично обяснение как може такава мисъл да мине през главата на човек познаващ държавата.
    Крива на Лафер
    Това за мен са абсолютни идиоти нямащи представа какво правят.
    На този служител предложил увеличението, да вземат да му проверят дипломата, че има голяма вероятност да е "калинка".
    Агент Буда беше хванал бизнеса за гърлото и душеше, а зад него Дянков обясняваше постната пица.
    Сега пак същото нещо ни чака.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не знам дали сте се замисляли, но то и в момента данъчната тежест е над 50%. Нека да си представим един цикъл на производство на едно единствено изделие, започващ от самата нула. В това изделие има материали, труд и печалба. Материалите са безплатни суровини, изкопани от природата. Цената им става ненулева именно защото в това изкопаване има вложен труд. Така е и нататък в процеса на производството и преминаването на изделието от една фирма в друга. Следователно в цената на едно крайно изделие има само 3 компонента - ТРУД, ПЕЧАЛБА и ДАНЪЦИ. Производството на изделието се финансира с пари и при продажбата му пак се получават пари. По средата е цикъла на самото производство, от което държавата си прибира отчисления. Нека да видим колко са те:
    1. ДДС - 20%
    2. Данък печалба на фирмата - 10%
    3. Данък общ доход на работниците или дивидент на акционерите - 15%
    4. Социални и здравни осигуровки на работниците - около 30%.

Цифрите ми не са точни, защото данъчното облагане е организирано много сложно, но дори и да е така, пак се вижда че сумата им е много над 50%. Тоест в кръговрата ПАРИ - ПОТРЕБЛЕНИЕ - ПАРИ държавата отклонява много повече от 50% за себе си, и оставя по-малката част за заплати на хората.

Дори и човек да не може да съобрази този цикъл и къде отиват парите, може да си извади същите изводи гледайки цифрите на бюджета и разделяйки ги на броя на работещото население. И тогава пак вижда, че всеки един работещ в страната средно се облага с данъци на ниво около 10-15 000 лева годишно, и сумата на тези данъци е по-голяма от средногодишната му заплата. Тоест сметките се връзват.

Изводи:
    1. Държавата отдавна е ПРЕХВЪРЛИЛА максимума на кривата на Лафер и в момента наистина прави ПРОСТОТИЯ, опитвайки се да получи още повече, а всъщност ще загуби и това, което вече го има.
    2. Данъчното законодателство нарочно е измислено толкова сложно, щото хората да не могат да съобразят колко много ги ограбват. Ако данъка беше един единствен, то тогава щеше да се види, че държавата прибира 70% от всичко.
    3. Само за сведение - по време на турското робство данъка е бил един единствен, и е бил на ниво 10% (десятък).

Въпросът е:
    Под чие робство се намираме в момента, и защо позволяваме на поробителите да ни прибират 60-70% от нашия труд?

Страница 47 от 127 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •