Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 40 от 64 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 391 до 400 от общо 640
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Създаването е въпрос на дни. "Управник" ще съм аз и още няколко човека. Все още продължават консултациите. Предложих на доста хора да влязат в управителния съвет, но повечето отказаха по една или друга причина и най-вече липсата на свободно време за интензивна работа по въпросите на пчеларите. Това добре - мога всеки един от тях да го разбера в личен план, но какво ще стане с организацията, ако всеки се дърпа настрани, стои пасивен и гледа сеира на активните?

Тъжно, но такава е картинката с пчеларството в България. Всеки иска нещата да се подобрят и има големи претенции към "управниците", но когато нещата опрат да се свърши някаква работа, веднага се дърпа и иска друг да го направи.

Наблюдател
    Регистриран
    31.03.2011
    Сългасен съм, ще се радвам да видя новата организация и дано набере достатъчно електрорат за да се опилчи на съществуващата, и разбира се да е по-полезна от нея!С удоволствие ще се присъединя към нея, и ще помогна с каквото мога!

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    аз съм кандидат, за член в новата организациця.

Автор
    Регистриран
    10.10.2010
    Пчеларски район
    Велики Преслав
    Публикувайте подробностите и условията за членството, размера на членския внос , какви ще са структурите по места, образец на заявленията за приемане на членове и да се започва. Протакането не ни е от полза.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Понеделник ще има среща на работната група, на която аз не съм поканен. Въпреки това смятам да отида, за да видя старите вождове какво мислят да правят. Ще им кажа директно в очите, че никой вече не ги иска, и обединението ще се провали, ако те продължават да се натискат за власт и ръководни постове в новата НППО. Вариантите са два - да се съгласят да сдадат власта или да се борят за нея със зъби и нокти. Ако те изберат втория вариант, в което съм 99% сигурен, тогава просто ще ги информирам, че аз и хиляди други пчелари напускаме техните организации и си създаваме нова наша без тяхното участие.

Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    Изгледайте материала от вчера:
    http://www.agrotv.bg/p_927Lipsata-na...-Bylgariq.html
    и наблегнете на финалния коментар на журналистиката и помислете - защо се активизират именно сега по такива TV.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Онзи ден на сбирката по закона г-на от видеото усърдно защитаваше тезата, че на този етап закона не трябва да се пипа освен чл.5. Те (лидерите ) се били събрали и са взели такова решение. Поставих им въпроса:" Г-да председатели, Това кой да яхне пчеларите ли е единствения и най-голям проблем на пчеларството. Нима това, че вече са избити няколко хиляди пчелни семейства и това, че цели райони са с по 50-100% зимна смъртност, това, че пчеларите не могат да регистрират пчелините си и още и още неса най-големите проблеми на сектора. Ако това кой да яхне пчеларството е най-големия проблем, то по-добре да запишем в закона, че отглеждането на пчели е углавно престъпление и веднъж за винаги да е прилючи сагата." последва пълно мълчание както от страна на "лидерите," така и от МЗХ. В крайна сметка д-р Възелова не прие аргументите на Михайлов и Ганев, че за сега трябва да се спре работата по закона или да се промени само чл. 5 и прие моето предложение до края на месеца всички постъпили до момента предложения и такива които ще постъпят до посочената дата да се обработят и да се събере в пълен състав работната група и да се гласува чл. по чл. като чл5 няма да се разглежда.
    Видно е, че мениджмънта в пчеларството е изключително слаб. Видно е, че сегашните "лидери" са с изключително малки менажерски познания и не само такива те даже не познават в същество проблемите с които ежедневно се сблъскват пчеларите, но пък за сметка на това добре владеят хватки от тоталитарното минало и се възползват от нашата глупост и нашия труд. Освен това са възприели принципа "всеки който не е с нас е против нас" и дори и умни и полезни неща не се прокарват само защото идват от тези, които са против нас.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Бонев, има ли някакъв начин и аз да бъда включен в тази група. Мога да бъда много убедителен и много полезен за нашата кауза. Така както се канят пак стари вождове да гласуват за закона, ще стане една мътна и кървава и буквално ще ни загробят за следващите 10 години.

Или приемането на Закона трябва да се забави до създаването на силна пчеларска организация от наши хора, или на самото гласуване на проекто закона в работната група трябва да присъствуват повече наши хора. Трябва да надделеем над численото превъзходство на старите вождове.

Помисли си има ли някакъв начин това да се направи? Може би едно писмо до МЗХ или само едно твое обаждане?

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Какво стана вчера на срещата, чакам инфо и предполагам не съм само аз.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Събрахме се, поприказвахме си, и всеки си тръгна по живо и по здраво. Не сме приемали нищо. Не сме гласували нищо. Не сме се карали или били.

Като цяло срещата отново беше пълен ташак. Присъствуваха само 5-6 човека. Нямахме кворум и просто решихме да си поприказваме. Там бяхме аз, моя колега от Ловеч Христо Христов, Димо Димов, Стефан Стефанов, Мишо Михайлов и доц. Юлиан Станчев от Плевен. Беше и една жена, която не я познавам - предполагам от Съюза на жените-пчеларки. Тя беше и единствената, която не се изказа - просто стоя през цялото време и се усмива, за да разведрява обстановката.

Ганчо и доцента ги нямаше, както и Котларски и другите му там вождове, с което всъщност ни демонстрираха, че не ни зачитат за слива. Нямаше ги и другите, уж "наши" хора от работната група. Абе пълна безотговорност и безхаберие. Питам се може ли един пчелар да бъде избран за една толкова отговорна работа, и той да не си направи труда да дойде поне веднъж?

Изказванията започнаха от мене. Първи вдигнах ръка, за да може да им кажа какво точно мисля по въпроса, и за да не си играем да залитаме в разните му там безсмислени обсъждания на устави. Този път всички ме изслушаха и никой не ми засичаше 3 минути. Накратко им разказах, че 99% от пчеларите ги мразят тях всичките "стари" вождове, в резултат на което каквато и организация да си стъкнат, те нямат никакъв шанс да привлекат преобладаващото мнозинство от пчелари. Казах им в очите, че имат кухи структури. Казах им, че за да потръгнат нещата, те трябва да се оттеглят, и да дадат съдбините на пчеларството в хора, които могат и желаят да направят нещо по въпроса. Намекнах им за думички като честност, откритост, прозрачност и т.н. Казах им и за създаването на новата асоциация, която ще се опита по честен път да привлече всички тези пчелари, които под една или друга форма мразят старите вождове. Въобще казах си всичко, което си знам, и не им спестих нито една обидна квалификация (е все пак казана културно). Изслушаха ме в пълно мълчание, без да ме прекъсват или противоречат. Като цяло им разказах и прогнозата за бъдещето, а именно че новата асоциация има всички шансове да привлече по-много пчелари от всичките тях, взети заедно. И че те всъщност въобще не са ни необходими, и че без тяхното участие ще обединим всички пчелари, и ще направим така, че гласа им наистина да се чува. Поблагодарих им, че ме изслушаха, и после си седнах.

След мене думата взе Димо Димов, а след него - Стефан Стефанов. И двамата си казаха техните мнения, като на практика не ми опонираха моята теза, а я доразвиваха, но според техните виждания. За новата асоциация нито дума - просто на секундата я приеха и на секундата вероятно вътрешно си признаха, че тя задочно вече е фактор, с който трябва да се съобразяват при вземането на важни решения. И двамата говориха за това как трябва да изглежда новата НППО и какви принципи да предложи на пчеларите, щото те да се припознаят в нея. За създаването на шапка от стари вождове и думичка не се спомена - всички неявно се съгласиха, че новата НППО трябва да се създаде от чистата нула, и в нея трябва да членуват предимно общински, а не областни дружества, защото областните дружества наистина са кухи (тука се съгласиха с мене). Също така в нея могат/трябва (това не стана ясно дали могат или трябва) да членуват и всички други национални организации, но техните вождове ще имат право само на един глас, наравно с гласовете на всичките други 245 общински ръководители. С две думи - вождовете няма да имат мнозинство. Тука направо ме изненадаха. Неявно те си признаха (без Мишо), че имат готовност да се оттеглят от властта. Не знам дали това наистина го мислят, но определено на думи Димо Димов и Стефан Стефанов наистина са готови на жертви в името на доброто на всички пчелари. Твърдо ме подкрепиха за мнението ми за Ганчо и доцента и за това, че свалянето на майкопроизводствения монопол трябва да бъде една от първите задачи на новата организация. Въобще - аха-аха и всички са нас - мирни и покорни. Критикуваха ме (по-скоро намекнаха), че аз създавам новата асоциация отгоре-надолу, а по-добре би било да е отдолу-нагоре, но нямаше единодушие по този въпрос и малко поспорихме за плюсовете и минусите на двата варианта.

Изказа се и доцент Юлиан Станчев от Плевен, но явно не беше подготвен по тематиката, и думите му останаха да висят така във въздуха - без нито едно сериозно предложение и без заемането на нечия страна. Предполагам, че човека е бил малко изненадан от посоката на развивашите се събития. Последен се изказа и Мишо Михайлов - дипломатично както винаги, без да критикува когото и да било, но и без ясно и точно да подкрепя когото и да било.

Срещата приключи и всички се разделихме като добри приятели. Разменихме си визитките за кой ли път и си обещахем да си съдействуваме един друг за в бъдеще. За довиждане под формата на майтап подхвърлих:
    Абе хора, вие не разбрахте ли, че при създаването на новото сдружение има два много важни ключови въпроса, на които вие съзнателно отказвате да отговорите:
    1. Кой ще кара влака?
    2. Кой ще даде парите?
    Мишо първосигнално се засмя и каза - "Матеев, аз ще карам влака, а ти ще дадеш парите".

Ами това е каквото се случи. Следващо свикване на тази работна група не знам дали ще има, но всички бяха на единодушно мнение, че каквото ще се случва, то ще е чак есента след приключване на пчеларския сезон.

Страница 40 от 64 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •