Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 23 от 30 ПърваПърва ... 132122232425 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 221 до 230 от общо 294
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз така преместих един кошер и летящата пчела се върна на старото място. Там сложих друг кошер с 2-3 пити и вечерта извадих тия пити и ги стърсих на прелката на новия кошер и те си влезнаха и повече не се връщаха на старото място или се върнаха много малко.

Наблюдател
    Регистриран
    26.10.2013
    В 15,30 часа им сипах 300мл захарен сироп.Сега в 17,00 часа имаше повече летящи пчели от вън.Влизат излизат,направо ми е кеф да ги гледам отстрани.Човека от който ги взех ми каза през 2 дена да им сипвам по 250-300мл сироп 1:1.Днеска ми беше сефтето да отварям кошер и то сам без никой.Изпитвам удоволствие и определено има няква тръпка.Незнам при вас по-опитните така ли е,но на мен все ми се ще да ходя да ги гледам отстрани как са.

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Цитат Първоначално публикувано от ddsi Виж публикацията
    В 15,30 часа им сипах 300мл захарен сироп.Сега в 17,00 часа имаше повече летящи пчели от вън.Влизат излизат,направо ми е кеф да ги гледам отстрани.Човека от който ги взех ми каза през 2 дена да им сипвам по 250-300мл сироп 1:1.Днеска ми беше сефтето да отварям кошер и то сам без никой.Изпитвам удоволствие и определено има няква тръпка.Незнам при вас по-опитните така ли е,но на мен все ми се ще да ходя да ги гледам отстрани как са.
    Отсрани ги гледай по цял ден щом ти е кеф, но не ги отваряй всеки ден да ги видиш как са
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

Наблюдател
    Регистриран
    26.10.2013
    Еее няма,няма да ги отварям всеки ден.Знам,че не трябва.

Наблюдател
    Регистриран
    26.10.2013
    Към днешна дата положението е същото както и вчера.Пчелите нито са повече нито по-малко това е като гледам движението от вънка.Дали може да се каже,че операцията е минала успешно или е рано да се каже.Очаквам хубаво време за да видим вътре какво става.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ще се оправят не се притеснявай, и да се върне летящата пчела на старото място не е проблем, ще отслабне кошера за малко и после ще се възстанови.
    Нали ги храниш. И аз ги гледам пред прелката и се радвам особено силните който имат облак с пчели от пред не си се забъркал само ти

Наблюдател
    Регистриран
    26.10.2013
    Да храня ги и точно това щях да питам.Вчера им сипах по 300мл захарен сироп 1:1 и днеска в 20,00часа хранилките бяха сухи и пак им сипах по 300мл.Нормално ли е това и трябва ли да им сипвам всеки ден или?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Нормално е, кажи колко пити с пило и пчели имаш, че ако са много силни и ги храниш ще изпаднат в роево състояние.

Наблюдател
    Регистриран
    26.10.2013
    Ами честно казано,когато ги купих не можахме да ги отворим и до сега незнам вътре с какво разполагам.Надявам се по-скоро времето да се оправи за да можем да погледнем.Хладно е и ветровито.От наблюденията ми от както съм ги взел,мога със 100% сигурност да твърдя че загуби на пчели няма никакви.От първият ден блъсканицата на прелката е една и съща.Ако по това може да се съди.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не по това не може да се съди. Попита и ти беше отговорено, че ако искаш да разбереш дали има някаква загуба трябва да видиш дали блуждаят на другия ден на мястото от където си ги взел, а не да се опиташ да ги "броиш " по прелката. И нямам идея как така купуваш кошери без да ги отвориш?

Страница 23 от 30 ПърваПърва ... 132122232425 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •