Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 29 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 286
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Подхранвахте ли вече с меден (не захарен) сироп, аз вчера пробвах на 12 кошера по 150- 200 грама - 9 са го дигнали до капка, а 3 до половината ?
    Колега според мен е раничко за сиропа, без значение дали е меден или захарен, защото водата си е вода, дали ще има захар в нея или мед е все тая от гледна точка на влагата, която внасяш по това време в кошера.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Колега според мен е раничко за сиропа, без значение дали е меден или захарен, защото водата си е вода, дали ще има захар в нея или мед е все тая от гледна точка на влагата, която внасяш по това време в кошера.
    И аз така си мислех преди, но след като виждам пчелите да се трупат на поилките, реших да пробвам и до сега (няколко години вече) ефекта е положителен. За това и питам колегите, дали има и друг да експериментира и какъв е резултата.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    И аз така си мислех преди, но след като виждам пчелите да се трупат на поилките, реших да пробвам и до сега (няколко години вече) ефекта е положителен. За това и питам колегите, дали има и друг да експериментира и какъв е резултата.
    Като се замисли човек, доста робуваме на старите методи на пчеларстване, а всъщност се оказва, че има доста неща, които преди са се смятали за неправилни, а в съвременното пчеларство се оказват ефективни. Вероятно и аз ще експериментирам с няколко семейства.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Имам приятел който миналата годона към края на февруари подхранва направо с захарен сироп силните си семейства които бяха останали без храна инямаше никаъв проблем.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Когато става въпрос за отцеляване, няма значение с какво подхранваш, или печелиш или губиш - ако не подхраниш само губиш Аз се чудя дали не си губя времето с това подхранване - във форума четох някъде че подхранването с мед е за отцеляване, а със захар за подбужадне - моите семейства са много добре на мед, а за подхранване е още рано, та май само си правя гимнастики да подържам форма ?

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    http://pchelar.com/node/471 Интересувам се някой, дали е давал това на пчелите и какъв е резултата?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    http://pchelar.com/node/471 Интересувам се някой, дали е давал това на пчелите и какъв е резултата?
    На изложението в Пловдив имаше нещо подобно, на сподна цена, може да е било и същото, незнам. Аз съм ползвал апинверт и съм доволен. Инвертираният захарен сироп не изтощава пчелите, и мисля това лято да пробвам да си инвертирам сам.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    http://sofiya.agropazar.bg/%D0%BE%D0...2%D0%B5-114740 Да не отварям нова тема: Нещо да ви извесно, да сте ползвали? http://www.toshev-ltd.com/bg/products/ това е фирмата! Ако не греша.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Имали някои които да е правил сироп от някакви подсладители,например захарин?И как го приемат пчелите

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Имали някои които да е правил сироп от някакви подсладители,например захарин?И как го приемат пчелите
    ЗАХАРИНА е подсладител! На пчелите им трябва енергия, а не сладост!

Страница 16 от 29 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •