Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 36 от 64 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 351 до 360 от общо 640
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Вчера на 29.03.2014 г. се проведе Годишното отчетно изборно събрание на Съюз на Българските Пчелари с председател Мишо Михайлов. Аз присъствувах на събранието като делегат на Габровска област. Накратко какво се случи:

В уреченото време дойдоха само 36 делегата от 100 възможни, в резултат на което събранието се отложи с 1 час. След това събранието започна с общо 41 делегата, от които 4 бяхме нашата група (2 от Габрово и 2 от Ловеч). Имаше и физически лица - делегати на самите себе си. Областни или общински делегати бяха не повече от 20-25. Започна се с изчитане на отчетния доклад от Мишо Михайлов, за който отидоха около 40 минути. В доклада се разказваше за една камара достижения на кого ли не от цяла България. Всъщност описа се всяко едно събитие, което се е случвало в България по областите и общините, като намека беше, че това всъщност са заслуги на СБП. Особенно внимание се отдели и на протеста в София - абе всичко, което се случва в България явно е по причина и със заслугите на СБП. Аз лично очаквах доклад какво е направил управителния съвет, но за това беше казано много малко. След това се изчете и доклада на контролно-ревизионната комисия, в който доклад се потвърди, че всичко казано в предишния доклад е истина и е направено съгласно законите на страната.

След това се започнаха обсъжданията, като се дадоха само по 3 минути на човек. В началото никой не искаше да се изказва и затова аз се изказах буквално втори. Идеята ми беше да се изкажа последен, за да се чуе и запомни точно моята реч. Започнах пламенно да разказвам какви грешки е допуснал Мишо и как от 28 цели в устава той е работил само по 5-6 от тях. Обвиних го че не се е справил и не е работил по най-важната цел, за която е бил създаден - обединението на всички пчелари. Тъкмо ми потръгна думата и настана време да кажа най-важното, и ме прекъснаха, че са ми изтекли трите минути. За последно зададох въпрос - "Господа, интересно ли ви е това, което го казвам, или наистина искате да прекъсна и да седна?". ПЪЛНО МЪЛЧАНИЕ !!!!!

Седнах и след мене започнаха да се изказват и други хора с хиляди дреболии кой къде го боли или сърби. Пълна идиотщина. Настана една говорилня за всякакви дреболии и глупости, от които не запомних абсолютно нищо. Навих колегата от Ловеч да ми предостъпи неговите си 3 минути и станах още веднъж, за да си допрочета обвиненията, които бях написал на един лист. Този път ги прочетох набързо, и всяко едно от тях беше достатъчно само по себе си да убие Мишо и да го свали от власт. Непрозрачност, сайта не се обновява вече 2 години, задкулисни договорки с вождовете, за това че е загубил най-ценните си кадри от типа на Димитър Бонев, Илия Цонев, Симеон Тодоров, Григоров от Габрово и т.н. Обвиних го че противозаконно отказва да ми предостави ПУБЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ, свързана с броя на реалните му членове. Обвиних го, че не се е потрудил асоциацията да получи пари по програмата за клъстерите, по която програма стотици асоциации в България получиха по 300 000 лева. Обвиних го за какво ли не - всичкото това на бързи обороти и пак ми изтече 3-минутното време.

След това мое изказване имаше едно-две в защита на Мишо, включая и на някакъв ветеринарен лекар-комплексар от София, от изказването на който само си спомням, че човека нещо не наред със сивото мозъчно вещество и с първите 7 години от възпитанието си. Имаше и още една партида от безсмислени изказвания за глупости и дреболии и дотам. В хаоса от изказвания се загуби всяка една теза или мисъл, изказана от мене или от който и да било друг.

След това имаше почивка, в която Мишо Михайлов закупи по един предизборен сандвич с кюфте и кебапче за всеки един делегат. Аз също получих безплатен сандвич и си го изядох. След това влязохме вътре за гласуване, и Мишо Михайлов беше ПРЕИЗБРАН С ПЪЛНО МНОЗИНСТВО. След това той изчете имената на 15 човека за следващия управителен съвет и всичките също бяха избрани с ПЪЛНО МНОЗИНСТВО. Пак повтарям - бяха избрани 15 имена, без повечето от присъствуващите да си имат ни най-малка представа кого избират. Чак след избора Мишо ги накара да станат, за да видим кого сме избрали. Ха-ха..... С изключение на 3-4 по-активни човека имах чувството, че съм попаднал на грешното място - в някаква кошара с овце, които бездушно биха гласували с пълно мнозинство дори и за собствения си разстрел.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Голяма забава. Предполагам, това ще ти е последният опит за комуникация с тази колоритна компания...
    Ако вървиш след муха, ще стигнеш до лайно...

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    По мое настояване представителите на Габрово и Ловеч си направиха отводка, иначе и те щяха да са избрани в управителния съвет. Ха-ха - щях и аз да бъда избран, ако не бях толкова лош. В кулоарите докато си почивахме и ядяхме предизборните кебапчета и кюфтета, аз съм бил основната тема за обсъждане. Аз и една група хора бяхме навън и си говорехме, като няколко човека ме подкрепиха и си разменихме визитките. В същото време друга група в залата с Мишо, Челебиева и Янко от Варна са ме обсъждали мене и са се чудели какво да ме правят. Повече от половин час са спорили дали да ме включват в управителния съвет или не. Най-накрая е надделяло благоразумието, че съм много опасен, и не са ме включили. Горките - те не знаеха, че дори и да ме бяха включили, така само щяха да ми дадат шанса да си направя отвод и още няколко минути да поговоря против Мишо.

Това е всичко. На тръгване седнах до Мишо за малко и му казах, че не съм му враг, и че също работя за обединението на пчеларите, и нещо повече - за разлика от цялата говорилня при него АЗ ИМАМ ПЛАН КАК ТОВА ОБЕДИНЕНИЕ ДА СТАНЕ ФАКТ. Разменихме набързо още 2-3 приказки и той ме покани на 14-ти отново да отида там в тази зала, но аз не разбрах защо точно трябва да ходя. Утре ще му звънна, за да се доуточним. Ами това е накратко какво се случи ......

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Хе, то общо взето това е и почти цялата членска маса на вожда Мишо. Този филм го гледах няколко години и забрави да упоменеш, че на това събрание от тези 41 делегата я е имало един двама по-млади от теб, я не. Всичките тези сбирки ми напомнят на партийни събрания от времето преди 89. Последния път като бях на такова събрание и мен като тебе ме прекъсваха, че това което казвам е някаква ерес и само глупости говоря, а е имало случаи, в които директно са ми казвали да се махам. Там са малко на принципа щом не си с тях, си против тях.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Каква беше средната възраст на присъстващите.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Накратко искам да публикувам какви изводи може да си направи човек от всичко случващо се до момента. Нещо като обобщение на целия опит, който съм натрупал в борбата си против старите вождове и нещо като обобщение на всичко казано в темата до днешна дата:

1. В България съществуват няколко национални организации на пчелари - всички ги знаете кои са те.
    2. Тези организации си имат свои САМОПРОВЪЗГЛАСИЛИ СЕ ВОЖДОВЕ - това са АКТИВИСТИ с голямо ЖЕЛАНИЕ ДА УПРАЖНЯВАТ ВЛАСТ и с ФИНАНСОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ да поддържат организациите си активни (с изключение на Мишо).
    3. Тези организации си имат своите ПОЧИТАТЕЛИ, които в повечето случаи са ПАСИВНИ и ЛЕСНО СЕ МАНИПУЛИРАТ.
    4. Структурите по места на тези организации са КУХИ или с МНОГО МАЛЪК БРОЙ ЧЛЕНОВЕ.
    5. В България има известно количество ПЧЕЛАРИ-АКТИВИСТИ, които са недоволни от постигнатото от тези организации, и затова не членуват в нито една от тях. Визирам мене, Бонев, Илия Цонев, Симеон Тодоров, част от членовете на форума, и известно количество други пчелари. Може би общо около 400-500 човека.
    6. В България има ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО НЕЗАИНТЕРЕСОВАНИ ПЧЕЛАРИ. Те си нямат никаква представа какво точно се случва и кой е крив и кой - прав. Не четат форуми, не ходят по пчеларски събития, не четат вестници (дори и пчеларските). Такива хора могат да бъдат привлечени от някоя организация САМО АКО ТЯ ИМ ДАВА НЕЩО, при това напълно безплатно.
    7. Ситуацията с многото вождове е такава именно защото вождовете много добре ПОЗНАВАТ ТАЗИ СИТУАЦИЯ, както и отлично познават и контролират ОВЧАТА ПСИХИКА на мнозинството от пасивните пчелари. Именно тази овча психика им позволява да държат организациите си стабилни във времето и да бъдат ПРЕИЗБИРАНИ КАТО ВОЖДОВЕ пак, и пак и пак.
    8. Малкото на брой НЕПОКОРНИ АКТИВИСТИ като мене и Бонев бързо-бързо биват изхвърляни от организациите за НАЗИДАНИЕ НА ДРУГИТЕ. Кюфтетата, кебапчетата и 3-те минути за изказване правят останалото.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Каква беше средната възраст на присъстващите.
    Може би 65-70 години. Май аз с моите 53 години бях един от най-младите, а имаше и човек на 82 години, който между другото се оказа свестен и с него си поговорихме надълго и нашироко във фоайето.

Имаше абсолютно пасивни хора, които през цялото време си мълчаха и не урониха нито една дума. Впоследствие тези хора бяха избрани в управителния съвет може би именно защото през цялото време си мълчаха.

Ха-ха.......
    Един от големите проблеми, който обсъждаха, беше кой ще им плаща пътните и дневните при пътувания за заседанията на управителния бюджет. Много се били цаквали всеки път сами да си купуват билет за влака. Най-накрая ръководството клекна и реши да задели някаква сума от мизерния бюджет за командировъчни на членовете на управителния съвет.

Като казвам мизерен бюджет - това наистина е така. Сумата на бюджета за следващата година е САМО 2000 лева, като в тази сума влизат и предизборните кюфтета и кебапчета. Чак ми стана тъжно и за момент се бях навил да извада 5000 лева и да им ги подаря, но после се сетих как никой не ме подкрепи по време на изказването ми и реших, че тези хора не го заслужават този жест.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Та да се върнем на разсъжденията за обединението на пчеларите.

1. Старите вождове НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ВЛАСТТА, която имат !!!
    2. Организациите под тях може и да са кухи, но в същото време са ДОСТАТЪЧНО СТАБИЛНИ и ще продължават да са такива следващите 100 години.
    3. От техните организации не можем да очакваме РАЗВИТИЕ, защото те са създадени с помощта на МАРИОНЕТКИ или на ПОСЛУШНИ И ПАСИВНИ "Ченове на управителните съвети".
    4. Дори и да има активисти сред членовете, то те се оповават от дадената им "власт" и от титлата ЧЛЕН НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ. Те знаят, че повече нищо не могат да постигнат в този живот, и поради тази причина са доволни от подхвърленото им "признание". Ходят като овце по управителните съвети, радват се на дадените им 3 минути да си изплачат мъката, и после ЕДИНОДУШНО ГЛАСУВАТ това, което ВОЖДА ПРЕДВАРИТЕЛНО Е НАПИСАЛ В ПРОТОКОЛА. Ха-ха-ха ..... Така действува системата. Ха-ха-ха .....

Ако искаме наистина да обединим всички пчелари, първо трябва да обединим НЕДОВОЛНИТЕ АКТИВИСТИ - тези, които в момента не членуват при никого, защото не са припознали никого като свой вожд. Никой вожд до момента не им е предложил ИДЕАЛИ или ЦЯЛОСТНА ИДЕОЛОГИЯ, заради която си струва да продължават да се борят.

СЛЕДОВАТЕЛНО:
    Трябва да се създаде една нова организация, която да предложи на пчеларите една НОВА ИДЕОЛОГИЯ - такава, която да отстрани недостатъците на идеологиите на старите вождове.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Тези разсъждения, базиращи се на даденостите в България, ги направих още преди 2-3 седмици. Към тях добавих и следните мои лични разсъждения:

1. Организацията трябва да се създаде ЕДНОЛИЧНО от поредния КАНДИДАТ-ВОЖД, защото груповата работа кучета я яли, и в това всички сме се убеждавали многократно.
    2. Този кандидат-вожд трябва да е АКТИВИСТ и да е показал пред обществото неговите си лични виждания за това как могат да се подобрят нещата.
    3. Този кандидат-вожд трябва да е с НЕОПЕТНЕНО ПЧЕЛАРСКО МИНАЛО.
    4. Този кандидат-вожд трябва да има ФИНАНСОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ да създаде и поддържа тази организация на едно много по-високо ниво от това на конкурентите.
    5. Този кандидат-вожд трябва ДА ЖЕРТВУВА голяма част от личното си време за ОРГАНИЗАЦИОННА ДЕЙНОСТ.
    6. Този кандидат-вожд трябва да предложи ИДЕОЛОГИЯ, която да се хареса на тези пчелари, които са недоволни от съществуващото положение.
    7. Има и други изисквания, които са доста важни, като например да не е много млад и неопитен, но да не е и пенсионер. Да говори високо, точно и ясно със силен глас, а не да хъмка и мънка. Да има САМОЧУВСТВИЕ и да не се оставя Ганчо и другите да го победят със словесни атаки. Да има богат организационен опит. Да е интелигентен и съобразителен и светкавично да измисля верните доводи при словесни престрелки. Да може свободно да говори пред много хора и пред медиите, без да се притеснява. Да има представителен външен вид. Да има естествени лидерски дадености - това не се учи, човек се ражда такъв.

Има ли сред нас такъв човек ????????

Отговорът е ясен - НЕ, НЯМА !!!

Аз донякъде отговарям на този профил, но в никакъв случай не отговарям на точка 5 и на половината от изискванията в точка 7. В интерес на истината Мишо Михайлов отговаря на точка 5 и именно поради това преди 1 месец аз бях готов да му сътруднича, но вие ме разубедихте. Мишо Михайлов всъщност отговаря почти на всички точки, с изключение на финансовите възможности и КОФТИ ИДЕОЛОГИЯТА, която налага. Ако се бяхме обединили и аз му бях дал достатъчно пари, за да активизира публичното и медийното представяне на сдружението, както и ако се беше навил на малко повече демокрация - може би нещата щяха да потръгнат. Да, ама не. Той сам не осъзнава проблема си, а и членовете на форума ме разубедиха да правя обединение с него, така че към днешна дата отново сме в ТОЧКА НУЛА.

Потребител
    Регистриран
    03.11.2013
    Честито г-н Матеев. Добре дошъл в реалния свят на Михайлов и на така наречените "национални" пчеларски организации. Бързо си схванал какво представляват! Добре си разбрал, че гоямя част от пчеларите се държат като агнешки майки! Това е материалът с който трябва да се работи за просперитета на пчеларството. Може би е необходим някакакъв вид шок, за да се събудят пчеларите и да започнат да мислят с главите си. Народът е казал: като не можеш да живееш със своя ум, ще живееш с чуждта глупост. за съжаление от дълги години пчеларите се водят по чуждата глупост.

Страница 36 от 64 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •