Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 35 от 64 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 341 до 350 от общо 640
    Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Следваща седмица ще имаме прес конференция заедно с БЧК. Там ще бъде дан отчет за проведена работа от страна на ОПД " НЕКТАР" Варна. Ще ви пусна линкове за да бъдете информирани. Мога да кажа само едно, това което правим в наша област обединява пчелари. Връща им доверие и самочувствие. Това е голяма крачка на пред.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри image.jpg‎  

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Членове на СБП във Варна положили труд и копирали от наша организация инициатива за провеждане на опознавателни часове в училища и провели един такъв урок в училище за деца с увредено зрение. Радвамсе на това че те намерили сили да копират мен. Това за мен признание че пътя ми е прав и ще има положителен резултат на края. Без каквото и да било казано от тях съдейки по това че те тръгнали по моя път можете да направите изводи. Рано или късно противостояние на тази група пчелари ще падне и тогава Варна като град ще се присъедини към останали общини. Аз специално не създавам нова Варненска организация хем имаме достатъчно пчелари които съветват да го направим. Не искам да вървим по пътя на роене. Семейството трябва да е голямо и силно за паша, така и тук. Трябва да има опозиция. Тя показва грешки на управляващи. Инак сами знаете на какво ще приличаме.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Трябва да гарантираме, че ВИНАГИ ЩЕ СЕ СЛУША МНЕНИЕТО НА МНОЗИНСТВОТО,

Ха, Сократ винаги е казвал че не трябва да се слуша мнозинството, а знаещия.
    (някъде Матеев беше писал как би изглеждало пчеларския сектор, ако зависеше изцяло от "старците"- 60 лв субсидия на кошер + по 50 кг захар, мед - САМО във ръждасали тенекии.....)

Иначе за да не бъде превзета организацията устава трябва да е почти несменяем, и организацията да се ръководи или на тотлитарен принцип ( с какъвто българските пчелари са си свикнали и най-им харесва. Така работи организацията на Ганчо, на Мишо, на Стефан..., когато един модел работи доста добре, що трябва да се търси друг) или председателя да представлява нищо повече от ПЛАТЕН МЕРИНДЖЕЙ, който се отчита/назначава от "борда на директорите".

Относно кое дружество каква тежест да има в решаването на даден проблем - ми наистина е добра идея да има квота/стопански единици/акции изчислявана на база брой кошери и брой членове (комбинация между двете). Например - до 1000 кошера - право на един делегат. ..... И после като депутатите - ми като не ти се ходи.... един човек гласува със депутатските карти на цялата параламентарна група ( от 20 човека присъстващи - 200 гласували! )
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    ......
    Колкото до ветото - дадем ли за нещо право на ВЕТО, бъди сигурен, че всяко едно решение ще бъде блокирано още в зародиш. По-скоро друго - трябва да си изясним кои решения се вземат с 50% +1 и кои с 66.7% + 1.
    За ветото - никой не бива да има право на вето! Това не само ще доведе до блокиране на много решения, но и до по-тежки последици като опити за сплашване, купуване на влияние или лобизъм. А въпроса за вземане на решенията е основен във всеки устав. И не само решенията на общото събрание, а и решенията в УС. Лично мнение:
    - оперативни решения се вземат с обикновено мнозинство;
    - важни решения като избор или смяна на УС ли негови членове и др. - с 66,7% от присъстващите;
    - най-важните, като промяна на устава - с 66,7% от имащите право на глас в Общото събрание.
    Такъв подход едновременно не затруднява оперативната работа и не допуска опити за "превземане" на организацията с процедурни хватки. И още нещо, което считам за важно - пряк избор на Председателя от общото събрание на два тура при повече кандидати.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Росимир, от всички ми постове ти не разбрал едно нещо, аз поддържам теб. Но никаде не пиша за това че искам да бъда член или нещо друго в организация. Аз пчелар, и за съжаление моите ангажименти не ми позволят по нататък да отделям необходимо време за обществена дейност. Много пъти съм повтарял че съм зам областен а не областен и няма да бъда такъв. Моето заместничество аз мисля така ще свърши на изборно събрание в ближащо време със самоотвод. Тук има хора които могат да потеглят възже.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    След всички мнения на всички хора стигам до извода, че наистина в България предстои да се разрази една БОРБА НА ИДЕОЛОГИИ, в която ще има и удари под кръста. Старите идеологии вече ги знаем и не ги харесваме, но не сме сигурни дали това е така със всички пчелари. Може би (най-вероятно) сред пчеларите има и такива, които поддържат старите идеологии. Те ще си останат при Ганчо или при Мишо и дърбоко ще вярват, че са постъпили правилно.

Колкото до новата ИДЕОЛОГИЯ - оказва се, че в нея трябва много внимателно да дозираме ДЕМОКРАЦИЯ и ДИКТАТУРА. Демокрация, за да вървим напред, и диктатура, за да противодействуваме на опитите за завземане и на другите недостатъци на демокрацията, цитирани от Scutelator, от мене и от други хора. Най-трудната задача е как да намерим точното място на границата между двете.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Да - прекалената демокрация (такава каквато я бяха предвидили в създаването на СБП) ще бъде използвана срещу нас за да бъде направен преврат и да бъде ни бъде наложена отново диктатура. От трън- та на глог. Дано хората създали СБП да са си научили ТОЗИ ПЪТ урока.

За съжаление българските пчелари както и гърците (след освобждението си - никога не са били демокрация, с изключение на последните почти 30-ина години) не сме дорастли още за демокрация. За нещастие, пчеларите няма да имат "европейски съюз" над главите си, който да им "пази" демокрацията.

(другия вариант който виждам е наистина да бъде създадено нещо подобно - пчеларите да решават каквото си искат, но когато нещата загрубеят - последната дума да зависи от някой друг)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Господа! Пожелавам ви да постигнете цели които набелязали. Аз прекратявам моята дейност и моето присъствие във форума. С най добрите пожелания. Вячеслав.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Вчера се е провело годишното отчетно-изборно събрание на общинската организация на гр. София, управител на което е също Мишо Михайлов. Самото Софийско пчеларско дружество при създаването си преди няколко години е имало над 400 члена (пчелари), които под вещото управление на Мишо Михайлов към днешна дата са сведени само до 32 човека, половината от които не са присъствували на вчерашното събрание. На самото събрание е имало критики, както и поредния член на управителния съвет, който доброволно напуска, защото не е съгласен с политиката на Мишо.

Избрани са 2-ма делегати, които да присъствуват на годишното събрание на БПС, което ще се проведе на 29-ти март, както и забележете - да присъствуват и на учредяването на новата НППО, което ще се проведе някъде през средата на април. Тази нова НППО ще се ръководи САМО ОТ СТАРИ ВОЖДОВЕ, напук на желанието на всички български пчелари.

Най-интересното от цялата тази работа е, че аз нищо официално не знам по въпроса, въпреки че уж съм "член на работната група". Явно са ме изолирали и зад гърба ми продължават да си правят техните си договорки така, както им оттърва.

Така като гледам, явно старите вождове ЯКО СА ЗАХАПАЛИ КОКАЛА и НЕ ИСКАТ ДА ГО ПУСКАТ БЕЗ БОЙ !!! Явно са готови да водят война за този кокал. Аз предлагам този път да им изпълним желанието. Като искат война - ще я имат. Това тяхно обединение вместо да ги направи по-силни, всъщност ще ги отслаби. От сега нататък ще се раздират от вътрешни конфликти на тема "Кой ще кара влака". Ще им се налага да правят хиляди фалшификации, за да доказват на Министъра че уж пчеларите са зад тях.

Ха-ха ...... Достатъчна е една единствена мощна пчеларска организация извън техния състав, която да ги постави на колене, и групово да ги изхвърли на боклука на историята.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Самото Софийско пчеларско дружество при създаването си преди няколко години е имало над 400 члена (пчелари), които под вещото управление на Мишо Михайлов към днешна дата са сведени само до 32 човека, половината от които не са присъствували на вчерашното събрание.
    Явно Синдром на празния кошер - Colony Collapse Disorder (CCD) е заразно заболяване(зооноза) и се предава и на хората. Новото заболяване може да наречем Синдром на празната пчеларска организация (СППО).
    Този пост е редактиран от s3s3s3; 23.03.2014 в 21:30.

Страница 35 от 64 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •