Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 64 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 640
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Димитър Бонев неколкократно ви подсказа, а Илия Цонев ви показа пътя по който трябва да се върви и дори публикува и концепция за новата пчеларска организация...Членовете на "работната група" не им обърнаха внимание, защото имаха много по-важни задачи - да пишат неуморно за фотоволтаици, електронни системи за охрана, адаптери, соларни панели и...кой каква музика слуша.
    Working....

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ами аз разбирам едно единствено нещо - зала за 200 човека беше напълнена едва на 10-15%. Тоест изключително ниска посещаемост, което говори и за изключително ниска пчеларска активност. Всеки един пчелар от страната е недоволен от съществуващото положение с Ганчо Ганев и другите вождове, но в същото време не иска да си мръдне пръста, за да подобри собственото си положение. В залата дефакто присъствуваха малко на брой любопитни, дошли да видят какво ще се случи, и още по-малко на брой активисти, решили да станат и да направят някакво изказване.
    Явно българските пчелари имат други приоритети... Днес на лекцията на К. Яковов залата направо се "пукаше по шевовете" - над 200 места пълни и 20-30 души правоседящи. Четири автобуса не ни събраха "кандидат кибиците", някой тръгнаха с автомобили и микробуси(вероятно повече народ от неселението на селището в което отиваме...)!
    Може би начина да събереш множество "заинтересовани" български пчелари на едно място е да им осигуриш някакво "жълто, клюкарско" събитие да отидат някъде, да видят нещо, а ако има и някъква екстра като безплатен кетаринг(чай, кафе, сандвичи...) - направо си ги събрал, но това в никакъв случай няма да ти даде гаранция за плодотворно и ползотворно събитие(от организаторски тип)...

Потребител
    Регистриран
    03.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Димитър Бонев неколкократно ви подсказа, а Илия Цонев ви показа пътя по който трябва да се върви и дори публикува и концепция за новата пчеларска организация...Членовете на "работната група" не им обърнаха внимание, защото имаха много по-важни задачи - да пишат неуморно за фотоволтаици, електронни системи за охрана, адаптери, соларни панели и...кой каква музика слуша.
    Концепцията и останалите мои материали за национална пчеларска организция съм адресирал към пчеларите и в никакъв случай към членовете на казионната "работна група". Те са си написали своя концепция, показваща управленска некомпетентност и непознаване на нормативната уредба. Да им е халал тяхната концепция. Аз каквито и материали да изготвя не желая те да се използват от пишман работната група, която работи само за своето оцеляване на ръководна позиция. Те от пчеларите изобщо не се интересуват, не могат и/или не искат да решават пчеларски проблеми. Важното за тях е да са европейската баница и да си я делят какти искат. Бъдеща национална пчеларска организация с тяхно участие няма бъдеще! Ако пчеларите искат пореден провал, да се возат на тяхната каруца.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Ilia Tsonev Виж публикацията
    Концепцията и останалите мои материали за национална пчеларска организция съм адресирал към пчеларите и в никакъв случай към членовете на казионната "работна група". Те са си написали своя концепция, показваща управленска некомпетентност и непознаване на нормативната уредба. Да им е халал тяхната концепция. Аз каквито и материали да изготвя не желая те да се използват от пишман работната група, която работи само за своето оцеляване на ръководна позиция. Те от пчеларите изобщо не се интересуват, не могат и/или не искат да решават пчеларски проблеми. Важното за тях е да са европейската баница и да си я делят какти искат. Бъдеща национална пчеларска организация с тяхно участие няма бъдеще! Ако пчеларите искат пореден провал, да се возат на тяхната каруца.
    И аз това исках да кажа на потребителите на форума, които са в работната група(по свое желание). Бъдете сигурен, г-н Цонев, че никой от тях не е обърнал внимание на изготвената от Вас концепция, още по-малко я е прочел и осмислил. Но ето сега се запчва отново за незаинтересуваността на пчеларите, за тяхната праволинейност и много други техни вини. А тази тема беше пусната с тази цел - да се обединим зад една концепция, а членовете на работната група от форума да я защитават на вчерашното "учредително" събрание на организацията.
    Working....

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Къде е тази концепция? Аз сега чувам за нея.

Колкото до работната група - в следващите няколко дена ще се разбере дали ще я бъде или не. Наистина има вариант старите вождове да си направят каквото си поискат, и ако това е така, техните намерения трябва да бъдат разбрани още в следващите няколко дена, за да не си губим времето с тях и да започваме работа по наша си концепция и устав паралелно с тях.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Относно подаването на информация за пчеларските дружества, че няма активност. Как да има, когато 90% от пчеларите не членуват в никакви организации, а останалите не знаем никакви подробности. Аз членувам в СБП на Михайлов, но не съм се интересувал колко са членовете и. Ходя на сбирките, за да се разнообразявам, да чуя нещо ново, някой нов лектор, да отида на някоя организирана пчеларска екскурзия, да се видя с хора и тн , но не и да ползвам каквито и да е облаги и привилегии. Както и не ползвам такива, покрай регистрацията на кошерите ми. Само загуба на време и средства. Масово пчеларите не виждат смисъл от това да членуват в пчеларска организация. Само зная, че в СБП на Михайлов има доста други пчеларски организации, членки на основната. Може би някъде има информация за това.
    В гр Годеч има пчеларско дружество КРИЛЦЕ, което също е под шапката на М. Михайлов. Там със сигурност зная, че има някакава активна дейност, защото всяка седмица се събират и обсъждат разни теми свързани с пчеларството. Ходихме на екскурзия в Ниш, сега предстои и в Румъния. И забележете , кмета на града отпуска разни финансови помощи на дружеството. Купуват лекарства, захар, основи. Организират се хората добре.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Използайте концепцията и всички материали на Илия Цонев относно създаването на национална пчеларска организация. Свържете се с него и Д.Бонев и работете съвместно с тях. Вероятно те ще ви посочат и други хора....
    Working....

Потребител
    Регистриран
    03.11.2013
    Вчера в гр.Пловдив аз Ви дадох "Обръщение към пчеларите". В него е записано, че се прилага концепцията. За съжаление не Ви дадох и концепцията, а носех копие от нея. Освен тях имам още един материал, свързан със създаването на национална пчеларска организация. Всички тези материали са отпечатани в "Пчеларски вестник", започвайки от бр. 2 на 2014г. Независимо от това, моля да ми посочите електронен адрес, на който да Ви изпратя всички материали, които съм изготвил от началото на годината по темата "национална пчеларска организация". Молбата ми е само да не ги предоставяте на "работната група", водена от г-н Михайлов - имам предвид председателите на старите "Национални пчеларскаи организации". Ако те се интересуват от тези материали да ги четат в "Пчеларски вестник". Аз обаче съм против те да ползват моите разработки без мое съгласие, а такова на тях нокога няма да дам! За мен те вече са хора от миналото на пчеларството. Смятам, че освен да му нанесат вреди, те нищо друго не могат да направят. Ако е необходимо мога да се обоснова за това твърдение.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Използайте концепцията и всички материали на Илия Цонев относно създаването на национална пчеларска организация. Свържете се с него и Д.Бонев и работете съвместно с тях. Вероятно те ще ви посочат и други хора....
    Къде да я прочетем?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Къде е тази концепция? Аз сега чувам за нея.
    В "Пчеларски вестник"...

Страница 15 от 64 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •