Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 12 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 111
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от hermes tot Виж публикацията
    от 3-4 месеца има нов прекупвач на мед в русе и региона, и оня ден се запознахме. Дава добри цени и ми смъкна само нови тенекии от камиона. Жалко че ми беше останал само 1 тон билков. ако някой иска ето му телефона - изглежда стабилна работа и каза че ще бачкаме дълги години / да видим/, ... а и плати преди да натовари меда. / 0988883970 - Георгиев/
    Е като си почнал, сподели и цена.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Е като си почнал, сподели и цена.
    Току що говорих с него(Георгиев) - не са най-най цени, но бива.
    За реколта 2013:
    Рапица: 4,30
    Букет: 4,40
    Слънчоглед: 4,40
    Липа: 4,80
    Акация: 5,50

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Наистина биват. Стига да няма промоционално намаление на цените като извадим меда...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Потребител
    Регистриран
    30.12.2010
    Пчеларски район
    общ. Свищов
    0988883970 - Георгиев/........Нещо не разбирам номера на тел. започва с 09 а не с 08 какъв е,или аз нещо немога да схвана.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от plamen2009 Виж публикацията
    0988883970 - Георгиев/........Нещо не разбирам номера на тел. започва с 09 а не с 08 какъв е,или аз нещо немога да схвана.
    Това са номера от номерационния план на Мтел, но ги ползват виртуални мобилни оператори, които са към тях. Например BOB.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Току що говорих с него(Георгиев) - не са най-най цени, но бива.
    За реколта 2013:
    Рапица: 4,30
    Букет: 4,40
    Слънчоглед: 4,40
    Липа: 4,80
    Акация: 5,50
    Да, наистина цените не са кой знае какво за това време на годината, но ако прибавим към това и другите условия за които пише колегата в предишни постове, то е приемливо в сравнение с други прекупвачи.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Наистина биват. Стига да няма промоционално намаление на цените като извадим меда...
    Естествено, че ще има намаление. Предлагането, определя и цената на търсенето.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Не съм му адвокат на прекупвача, но разбира се че го попитах дали може да разчитаме на тези цени като започне медосбора от новата кампания, отговорът му беше че най-вероятно ще актуализират цените с малко нагоре.
    Тъй че може цената 4,60 като минимална да се постигне...

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Не съм му адвокат на прекупвача, но разбира се че го попитах дали може да разчитаме на тези цени като започне медосбора от новата кампания, отговорът му беше че най-вероятно ще актуализират цените с малко нагоре.
    Тъй че може цената 4,60 като минимална да се постигне...
    Не само че "може" ами сигурно и ще надмине заветните 4.60лв.
    Говорих с колеги, търговците са започнали да опипват пазара. Звънят на по-големи пчелари и питат "мед ще има ли". Дай Боже да спре да вали и да изкараме от липата и слънчака, че до тука рапицата и акацията не могат да покрият захарта за подхранването... което продължава :-(

След тежката загуба тази пролет (отново от мои грешки), реших да следвам пчелите, а не да се опитвам аз да им налагам какво да правят.
    Прибрах и изчистих безлюдните сандъци, а по слабите семейства ги обединих. Храних с мед, а накрая с готова храна с тимол. Когато започна постоянния принос на прашец минах на сироп с витамини. Едва тогава забелязах интензивно развитие, но то и времето се беше стоплило вече. И така до рапицата.
    Рапицата цъфна и след 4-5 дни заваля. С промеждутъци от по 3-4 дни валя цял месец. Нивите бяха на 2-3-4км от пчелина и пчелите ги посещаваха - събрах към 3кг прашец. 1кг замразих за ранното подхранване и 2 изсуших за "хуманна косумация" ;-)
    Когато видях първите цъфнали акации в село, извадих всичкия мед (от плодниците - то в магазините нямаше почти нищо). Излезе колкото да изцапам една тенекия.
    През акацията пак валя. И продължава. Пчеличките напълниха плодниците, но само най-силните стигнаха до магазините. Още не съм вадил меда, защото вероятно ще стигне колкото да допълня тенекията с рапица, а предпочитам да го омесят с липата.
    Миналата година заложих капани за роеве. Нито един хванат. Тази година, предвид многото болести, реших да не ловя. То пък се оказа годината на роевете.
    Понеже не си стоя на село, роеве не хванах, но все пак не допуснах и моите да се роят. Преди 3-4 седмици пропуснах да прегледам един в редицата, но по случайност го погледнах 3-4 дни по-късно. О, Боже 8 от 10 пити с маточници. За късмет предните дни бях подредил празните сандъци по новите им места и за нума време направих 8 отводки - пита с маточници, пита с мед и пита с пило ( от останалите кошери). 2-3 дни по късно направих още 3-4 отводки с придаване на маточници.
    Майките се излюпиха и .... заваля. 3-4 дена дъжд с редки спирания. Викам си КРАЙ - развалиха се майките, а маточниците бяха като кутретата ми.
    Вчера, почти 25-30 дни след залагане на маточниците, 80% от новите майки бяха почнали да снасят. Там където не намерих, сложих пити с прясно пило.
    При цялостния преглед обаче открих, че 90% от плодниците нямат мед. Прашец да, но мед - много малко и което е по тревожно - майките са намалили снасянето до минимум. Много запечатано и по-малко прясно пило.
    Затова всички получиха по една пълна хранилка със сироп 2:1 и за профилактика по 12-15капки йод на литър.
    Сега отивам на църква да запаля свещичка - да спира тоя дъжд, че да наваксаме с липата и слънчогледа.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    ..., реших да следвам пчелите, а не да се опитвам аз да им налагам какво да правят...

...Когато видях първите цъфнали акации в село, извадих всичкия мед (от плодниците - то в магазините нямаше почти нищо). Излезе колкото да изцапам една тенекия...
    По първо изречение - налучкваш философията. По второто - безмислено упражнение.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Страница 6 от 12 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •