здравейте,
може ли някой да качи снимки на хранилките?
здравейте,
може ли някой да качи снимки на хранилките?
Много блатодаря! Аз тогава ги видя, но така и не ги снимах не се сетих.
Евгени, знаеш ликакво е разстоянието от стъклото до рба на бялата част от където пчелите се предполага да влязат в хранилката?
Не, нямам представа, за съжаление.
Пчелите преминават през отвора, който се получава между двете летвички в средата. А разсоянието трябва да е достатъчно да преминават свободно. Незнам колко е при точно тези топли хранилки, но 5-6 мм е достатъчно.
Благодаря ви, и аз мисля че повече от 6 мм не трябва, но реших да питам - нали все пак трябва да влиза въздух от долу за да овлажнява захарта...
Не се гледа растоянието от белия полистирол до прозрачния защото той трябва да е по нисък от заоблените летви,гледа се растоянието от летвите до прозрачния полистирол и то е 8 мм.
да и аз за тов аразстояние питам - благодаря.
а дали отвора през който минават пчелите е покрит със стъкло за да може да има вентилация през отвора на покрива на кошера или е покрит със сткло за да се получава конденз?
Стъклото е плътно и целта му е да се получи конденз. При този модел кошер няма вентилация през капака. Вентилацията в кошера става чрез мрежестия отвор на дъното.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))