Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 29 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 285
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Чиповете се наричат RFID (Radio Frequency Identification). Има 3 стандарта:
    1. 125 kHz - стар и неудобен стандарт
    2. Mifare, работещи на 13.56 MHz. От тях е създаден така наречения NFC стандарт (Near Field Communication), които има бляскаво бъдеще за всякакви картови разплащания, транзакции на пари, контрол на достъпа и т.н. Тези карти могат да се четат/записват от всички съвременни GSM-и.
    3. UHF стандарт, който работи на 865-869 MHz. Това е стандарта на бъдещето. При него четенето може да се осъществява не от 5-10 сантиметра, а от 5-50 метра. Цената на чиповете е под 20 стотинки и именно тези чипове могат да бъдат слагани във всеки един кошер и дори във всяка една рамка. Имат памет от 1 до 8 kB. В такава памет могат да бъдат записани няколко стандартни страници с текст - това е огромно количество информация, предостатъчна за каквито и да било нужди.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Ми не се офлянквай ами действай. Нямаш много време.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Матеев можеш ли да продадеш цялата система е точно на това-/3. UHF стандарт, който работи на 865-869 MHz. Това е стандарта на бъдещето. При него четенето може да се осъществява не от 5-10 сантиметра, а от 5-50 метра. Цената на чиповете е под 20 стотинки и именно тези чипове могат да бъдат слагани във всеки един кошер и дори във всяка една рамка. Имат памет от 1 до 8 kB. В такава памет могат да бъдат записани няколко стандартни страници с текст - това е огромно количество информация, предостатъчна за каквито и да било нужди. / .Много съм заинтересован

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    За тези работи си има лични съобщения.
    Тук е редно да видим какво можем да направим със закона.
    Като гледам за 22 часа колко интерес е провокирала темата .......... няма за какво да се сърдите за положението на сектора. Крайно време е всички да разберат, че държавата това сме ние. Просто сме скапан материал. Отвратен съм.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Примерно в САЩ всеки щат има пчеларска служба - назначава се областен пчелар които се подпомага от инспектори също пчелари които извършват всички прегледи, издават разрешителни, регистрации и т.н.Заплатите им идват от издаваните разрешителни, за транспорт, регистрация, проверки на пчелини и т.н. а и генерират приходи към бюджета на местно ниво - пари които основно се използват за разни дейности свързани с пчеларството с изключение на таксите за транспорт които отиват за подръжка на пътищата.

Другото което може да предизвика доста спорове тук е че не можеш да си пчелар и да притежаваш кошери ако нямаш регистрация като пчелар В техните закони това е чл. 2 а чл. 1 е че пчелите са неприкосновена частна собственост - регистрацията се издава именно от областния пчелар а за да я получиш трябва да покажеш мимални знания за пчелите + заплащане, и едва тогава може да притежаваш пчели Тук може да се сбърка с ветеринарите но ветеринарите са отделно те обичайно се занимават с телета,овце и т.н.

При тях обаче има и нещо друго - ако например комшията ти се обади че не си редовно на пчелина или не си се поевявал определен период (ако инспекторите са те търсели) пчелинът се конфискува като изоставен и потенциално опасен за болести. След преглеждането на пчелина дали има болести ако е здрав и се появи собственикът той заплаща глоба + разходите за това че не се е грижил като добър стопанин за пчелите а ако не се появи в 14 дневен срок пчелинът се продава на търг а парите влизат в специален фонд които подпомага дейноста на пчеларската служба разбира се част (не малка) влизат директно в бюджета на общината

Пчеларските дружества имат право да провеждат курсове и да издават сертификати за пчелари (въз основа на които може да ти се издаде и регистрация за пчелар без да заплащаш нищо и да се евяваш на тест) някъде имат право дори да издават сертификати за качество на меда (като гаранция на своите членове)
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Току що прочетох че първата среща е насрочена първата сбирка. Г-жата Нейкова ми писала, че до петък на обяд ще ми изпрати работния вариант на закона, като иска в същия срок да и изпратим и предложенията за промяна. Малко глупаво, но как можем да предлагаме нещо, след като не сме се запознали с работния вариант.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Ами мега глупаво е ама БГ.
    Надявах се да породя някаква дискусия с моите предложения, обаче се оказаха глас в пустия. Точно така ще бъде прекаран и новия закон, каквото са ни намислили ние ще го приемем безпрекословно. Бонев бих се радвал да помагам с каквото мога и в тоя ред на мисли ми е много интересен работния вариант. Бих се радвал да ми го пуснеш на лични или на мейл.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    rosty_sz дискусия няма как да се получи... колегите както винаги чакат някой друг да свърши всичко за да могат после да викат "ууууу" а и са заинтересовани само от едно = ПАРИ
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не го разбирам това нещо бе. То бива бива безхаберие ама ........... Всеки вика то от мене нищо не зависи. Те пак ще си го направят както си зная и т.н. И какво ще стане ако си кажете мнението бе господа или се чувствате недостатъчно умни за да коментирате закон.

Автор
    Регистриран
    01.01.2011
    Пчеларски район
    с.Средец и гр.Стара Загора
    Като се изкаже мнение по тема после нали трябва да се стой зад него. А така може да се вика Уууууу за което ти кефне.

Далеч съм от материята и много повърхностно съм запознат и не мога да се включа, но ви пожелавам успех, инат и достатъчно нерви. Както всичко в БГ надушвам, че и тук нещата така се завъртат, че колкото и да се напъваш предварително е отрязан пътя за нещо нормално.

П.П. Отдавна съм казал, че сме лош материал, пък които иска да се сърди.
    Галин Койчев www.dogo-hunting.alle.bg

Страница 7 от 29 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •